【賤過狗】李東海教師墮樓前夕被鬧原因曝光:校長不滿「悔過書」內容令重寫

270 回覆
251 Like 5 Dislike
睇下有無人照啫
點解講到轉校轉行咁撚易?
入職二十年,你望下個薪酬表佢月薪幾多
大部份學校都寧願請多1.5 個fresh grad point 14 起薪
都唔會用大舊錢請呢啲高薪經驗多嘅老師返嚟

轉行根本impossible
佢cv 可以話係吉嘅
定你意思叫佢做返m 記,7仔呢啲過日子,捱埋呢10幾年佢

重點係佢喺間學校做咗廿年,受學生同事愛戴
可以話對學校學生放嘅心機隨時大過呢位新校長
突然佢嚟咗就玩針對
個目標仲要好明確地想你自己走撚開,甚至死咗佢算
完全想像到好唔甘心但又無能為力

呢一跳可以話係個老師嘅最後控訴
怨恨好大,大到刻意七點鐘返學校跳俾你睇

希望呢一跳唔會三分鐘被淡忘
祝仆街校長受同樣壓力拆磨早死早著
都唔係冷血咁簡單啦

係無PR智慧
係學校入面佢使乜PR, 如果開記者會佢就唔會咁講啦, 肯定話好自責又剩
推到校長永久落台
幫推

屌你老母賤種校長,見高拜見低踩
出事後佢都知學校實有人爆料出去啦
唔係咁都無意識嘛
悔過書
係咪痴撚線
社會不嬲都殘酷
組隊去間學校度請教位校長應該點做老師
推到佢仆街
有冇人起到佢底??
推到佢落街都比人鬧
點解好地地香港依家會搞成咁
佢係舊校做個陣都已經樂撚狗架啦死跛婆,日日跛住教書
佢係舊校做個陣都已經撚狗架啦死跛婆,日日跛住教書
其實東華與其慰問,不如以影響校譽同管理不力為由炒左個校長好過,才可挽救東華聲譽

所以大家要整多d noise, 引起東華同教育局關注
一齊起個校長底啦
佢憑咩10萬蚊人工
咁垃圾
祝佢成家比狗屌
應該走硬,不過可能只不過係調走教育界好少會趕絕一條友
CHILD登仔最鐘意就係咁
人工高=被迫害合理
其實大家都係打份工
明明受到不合理對待,竟然要受害者辭職
2位係度址貓尾
打手咁得閒 唔使改薄咩
同事就黎頭7 你訓唔訓得著呀
Lm
有一點唔明
嘅然佢明玩你,又唔敢炒你
你寸翻佢轉頭佢會有咩後果
感覺上香港勞方普遍細膽,d仆街老闆自然食住上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞