【賤過狗】李東海教師墮樓前夕被鬧原因曝光:校長不滿「悔過書」內容令重寫

270 回覆
251 Like 5 Dislike
又係抗壓力唔高難聽過粗口
點解你唔諗下係校長比太多壓力個老師?
咁就代表校長啱?
醫護,社工,教師 呢啲都係光環職業,佢地自殺一定係其他人問題,乜都係要其他人體諒。
醫生食大麻就因為工作壓力大,醫療爆煲。
各行各業都有人因工作自殺,呢個回響大係因為佢係老師姐。
之前做garment痴咗上大陸仲要死埋,都無人理啦。
你以為啦,老師呢行同公務員一樣,有大量冗員
希望條仆街校長生cancer
折磨至死
收撚皮啦
依家同事踢爆豬閪校長呀
仲喺度死撐
我幾想睇吓校長迫教師寫嘅悔過書係點嘅樣
老闆太痴線,咪轉工,日日都發生架啦。
老闆要求高,換新上c太難頂咪走人,常見到不得了。
咁你點證明係校長錯?
校長係老細,俾壓力員工有問題?對工作有要求有咩問題?
自己唔撚跟新聞post係度扮清高
跳樓老師教左好多年 同事舊生都話好好人
係個豬閪校長依幾年黎左先搞成咁
咪撚扮看透世事啦 冚家鏟 跟埋個仆街校長落地獄啦
有幾多個員工會鐘意老闆呀。
網民情緒太易煽動。
其實校長用盡方法去侮辱老師
喺呢行真係好common
東家唔打打西家 喺呢行都唔易
因為新一代校長全部都讀同一課程出黎
一樣係仆街
同埋佢地之間係有個network
想請你之前打個電話俾你而家個老細
你老細講你壞話 已經唔會請

仲有年資係你負累 因為間間都會想請fg聽話又平
大家都唔敢出聲 因為一出聲 你會俾人玩得好慘
又走唔到 變咗縱容班土皇帝
加上愈黎愈多怪獸家長
就算唔計workload 壓力都幾大

ps 想話人工包 做老師咁辛苦唔好做囉嗰d
我教埋呢年就會quit
你公司興寫悔過書?
佢去自殺唔係因為佢搵唔倒食呀
係佢長期俾個撚屌校長精神虐待崩鳩潰以死控訴呀
訓醒未呀柒頭
好多人都好好人,不過一樣俾人炒。
好人同能力好似無關係。
乜柒都入個校長數會唔會太先入為主。
不過港豬係咁上下。
又唔抵得old seafood,但捽佢地分分鐘嘛好似今次咁,又或者被人玩番轉頭

其實好難有放諸四海而皆準既處理方法
因為難搵工,搵到又驚唔perm你
轉行的話又搵唔到咁多
公積金方面就唔知點計了
校長依種人你推佢落去佢都唔會跳

點解唔見啲學生爆料?

小四五六都識上fb ig 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞