【賤過狗】李東海教師墮樓前夕被鬧原因曝光:校長不滿「悔過書」內容令重寫

270 回覆
251 Like 5 Dislike
天水圍東華三院李東海小學女教師疑不堪工作壓力,周三(6日)在校內跳樓身亡,《蘋果》再接獲李東海教師報料,進一步披露林老師以死控訴受校長羅婉儀壓迫。羅婉儀在2月28日要求病假中的林老師回校,並召至校長室「照肺」,責罵林處理圖書活動、書津事宜不力,要求林回家寫悔過書;3月5日,林老師回校交悔過書,羅再稱不滿意內容要求重寫,其間不斷責罵令林「爆喊」早退。翌日早上,林老師跳樓身亡。

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190309/59349758
悔過書
乜老師都要玩呢味嘢
同共狗一樣仆街!!!!
推到個校長仆街
基督徒真面目
在該校任教的周老師(化名)向《蘋果》表示,校長經常在教職員全體會議提出問題,然後要求個別老師站起來解釋,但老師說不到兩句便會被校長拍檯打斷,直接指出其問題和責罵。周記得,校長罵某同事曾說:「你咁高人工,你嘢又做唔到!我好容易就搵到人,你諗吓你適唔適合繼續喺度做!」在罵另一同事時又曾說:「你時間觀念都唔好,你又冇計劃,咁你點做一個老師呢?你點樣可以教好學生?你可能考慮一吓教育呢個行業適唔適合你做!」

睇怕你都要諗吓自己適唔適合做校長啦!仆街
寫悔過書同文革被批鬥者簽字認錯冇分別
你寫左悔過書, 以後永遠有把柄o係人手上
玩手段玩到咁絕, 果位校長我真心希望佢晚年百病纏身,
下一世淪回畜牲道任人宰殺
大家一齊推到校長跳樓!
閪閪閪女人
垃鳩圾議員 次次都講埋阿媽係女人嘅野
收皮啦
校長果然又係女人
女人最鐘意攻擊女人
強烈讉責仆街校長
根本有好多所謂高層就係咁垃圾
自己咩事都冇做過, 偏偏得閒話人地呢樣果樣做唔好
仲要擺明係惡意果種, 雞蛋挑骨頭無限放大
我真係覺得對某d 人係要用自己既方法解決
推到佢退出教育界
呢啲擺明謀殺啦
講真呢d人應該完全唔會自責
話咩做鬼都日日搵佢 佢都唔會驚
因為本身就係冷血無情完全無同理心既人渣
個心理質素同果d連環殺人兇手差唔多
蘋果我冇法完全相信。
越爆越多 校長應該9成會被退休
寫悔過書
條校長支那嚟㗎???
佢就被退休,個老師係死撚左呀,退休真係益左呢d真教畜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞