[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母3

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
我諗佢10,20純粹比你適應掛⋯
用緊咩洗臉
我食20都乾到甩皮 依家食30開始爆發
定咁岩呢排夜訓無戒口
一爆爆左十幾粒都有好番一粒生一粒
d暗瘡印仲會轉紅轉黑
你地係咪只係用醫生開既護膚唔用其他
可唔可以講下你地用緊咩
呢到多唔多人睇過/睇緊尖沙咀何醫生?
我都無介口 你夜訓幾點訓即係 我全部用自己野 ordinary B5 加skin regenerator Cream
個醫生開左知洗面水比我,黄色嘅,要溝清水洗,有時用下自己個支
我覺得唔多好 好多時候大家暗瘡既我都會建議用阿勒坡手工皂黎洗臉
同你用緊同樣既洗面膏,不過我本身已經唔係出好多,係一個月會生一至兩粒,但我果種係生親都大大粒有膿果種

而家食左A個靚月,基本上大粒既都收晒,係會出小小暗粒,但暫時進度都萛唔錯

我冇查防曬同保濕,淨係查澗唇膏

附暫時療程既資料睇下幫唔幫到你

29/1
驗血 抗生素 15日
$2000

9/2
A酸20MG 抗生素 15日
$1900

22/2
A酸30MG 21日 抗生素10日
$3200

15/3
A酸 40MG 30日
$3640
咩醫生
我睇緊 覺得幾好 起碼唔貴先
四環食得多⋯ 牙會黃⋯
四環食緊又唔可以同a酸一齊食
同樓主一樣
22/2
仲有驗血,唔記得打
有無人睇鄒傳德
呢個未睇見有人討論 睇個名好似好勁咁
我一開始同你一樣 每星期1300 叫你1星期keep住覆診賺你
好撚多醫生都會拖長黎醫
睇到咁上下可能 2 3個月就會開2/3星期藥
如果你想最平既睇法就係睇一次直接叫佢開1個月藥

我自己一開始都比d醫生呃左好多錢
我睇左差唔多3個月而家由一開始每星期1300$
到而家直接叫佢開1個月藥2300$

不過我估大部份醫生一開始都會賺你先
第21日 哩幾日生左幾粒呀 係咪食住抗生素都會有爆發期
食緊40mg 一日
佢叫我每日兩次
但我成日都唔得閒食lunch
要等食夜晚先一次過食兩粒
其實可唔可以一次過食?
會唔會藥效冇咁好
我見樓主都好似係一日食一次
因人而異 雖然廢語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞