[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母3

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
聽朝覆診,有冇巴打絲打有野想問
順便問一下 可唔可以食健肝素 補肝之類
因為我間中會劈酒 會有影響?
👌🏻👌🏻聽日問
我睇元朗曾x 榮 我係呢年突然狂出石頭瘡 出完隔陣又出 佢俾咗d 藥膏我搽咗3個月有時會好返唔出,隔星期又會反反覆覆咁出返。
我叫佢開A酸,佢開咗20mg per day 俾我 (好似叫新特靈)
但無量體重 抽血 剩係叫我唔好飲酒 食完返黎覆診。

食咗2 星期 ,d 走米 爆哂變石頭瘡 ,以前有d 位出完 擠咗 又再出返

係咪正常?1500 一個月 再另加藥膏
多數應該會開埋抗生素黎壓一壓住架bor 我覺得爆得太快
係咩黎
我打算食完一個月先 佢話一食食半年
巴打點睇
唔知 我覺得係敏感之類
正確
20mg 係低劑量 副作用好低 如果你肝本身冇咩事 通常唔會叫你驗 你可以叫佢開按體重食既份量 咁醫生就會量你體重而開 相對療程會快d 完 唔放心可以去驗下先
食a酸唔好飲酒 因為呢隻藥本就對肝負荷大
食左10幾日 有人叫我停 話太多副作用 叫我試d 天然d嘅 咩月見草油 都係平衡荷爾蒙 收暗瘡
有冇人知冇啦啦停藥係唔係ok架
之前食a 酸 飲左少少酒 就生濕疹 但其他情況又冇生
叫條友收皮 我寧願你減dosage 食完整個療程 都唔好食唔夠停
因為乾得濟又冇保濕所以咁?
順便問下食a酸期間可唔可以做微針
如果唔得嘅 要食完隔幾耐先可以做🙏
微針係咩黎?

上次問過laser就一定唔得,要完左a酸療程最小半年
好細既針係皮膚上吉下吉下刺激膠原蛋白增生
佢個量點食法
唔sure 你出現左咩副作用 我連口都唔係好乾 基本上無副作用
我都未出現咩副作用 都唔係好乾 純粹講左d有機會出現嘅副作用 佢哋就叫我即刻停 又話我未嚴重到要食藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞