其實香港d會所幾十萬至幾球入會費到底有乜價值

329 回覆
44 Like 117 Dislike
可能同你入麥樂會一樣咁feel
咁 Aberdeen marina club呢?有冇人入過
答案= 幾十萬 幾百萬 你無囉
人地當散錢咋
除了城中名人外,白加道也建有不少官邸。其中3號為美國駐港總領事官邸,11號為駐港解放軍總司令官邸,15號則為政務司司長官邸。這三間獨立屋守衛森嚴,物業屬政府擁有,長期不賣。
在 家 吃 公 仔 麵 加 煎 蛋 已 很 開 心

其實好多人,私穩度唔高
最好就係個兩層高遊樂場岩小朋友
有泊車位唔錯,同埋啲餐廳ok
馬會racing member門檻唔算太高,但full member都難做的唔係有錢就得,所以未算俾錢就入得
錢係要洗架啦
咩地皮20億咁平?
有錢佬應為只要丟低幾毫子,就唔駛同班蟻民一齊食飯,係佢面前督眼督鼻。
最好笑係班蟻民連果幾毫子都比唔起。只係夠錢食快餐 重要話貴喎
sor 講唔清楚
佢係兩間相連
真係山頂屋
兩年前搵銀行估價係每幢十億左右
之前去過Clearwater Bay Golf Club
除左個海景係靚之外都冇乜特別 同埋好多係大陸人
好似去左旅遊景點咁
無錢咪join競駿會
馬會唔算係俾錢就得
Full member racing member 最難係要識兩個voting member 先入得 全港得200個voting member

你自己可以上網睇下個200人係乜
好多都係香港最大粒D 權貴
某d人都on撚7 9,係咁話人窮撚思想,咁你自己有咩會籍屋企有幾多億身家呀

唔知道咪問,有乜問題

仲有條仆街話人住深水埗,咁即係其他17區既人正常都有club會籍,無會籍就係深水埗區居民

child登真係愈黎愈低質
想問 黃竹坑 遊艇會貴唔貴
跟過人入
我話你知,一件真人真事,係香港某個會,一位銅鑼灣百貨商場劉姓富豪,之前未結婚果陣,有位女性來到 reception 自稱係劉太,想 book 某間餐廳食飯。但係職員 check 過 system 都搵唔到佢個名,之後問佢洗唔洗打比劉生確認一下,佢就覺得自己柒左,跟住走埋。
前兩年 $350萬會費可以入。

上一年開始,俾 $350萬入 waiting list。wait 幾耐唔太清楚。

月費 $1800

好多嘢食,西式自助餐,中式點心,泰菜,扒,Pizza 等等都有得食。另外仲有好多小朋友玩的地方,可以搞生日會。

利申:十幾年前已經會員
以木球會黎講黃泥涌峽道係咪好過其他兩個?
有可能都係擺多 但人有你無就柒
HK Club 同HK country Club好似係2個會
用你講既九龍木球會為例,今年既入會費係60萬。 仲要唔係有錢就入到,有幾十人waiting list.
想入既原因好多,人脈係其中一個,貪佢泊車平都聽過。 有間club house, 有gym有球場,泳池,每個月小小月費,有地方食飯唔使同人逼仲有大把地方小朋友周圍走。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞