其實香港d會所幾十萬至幾球入會費到底有乜價值

329 回覆
44 Like 117 Dislike
印度會平嘛,好似一千蚊個月,仲要求其兩個會員推薦,俾低一兩雞就入得

俾小朋友去踢下波都要啦
早幾年白加道爛屋,有架舊benz 擺左係度幾十年既,賣緊6億但放租5萬,但要包返裝修,個邊一個number, 呢兩年全部都7,8億以上
暴發戶不嬲都唔入流架啦
咁即係 Physical 康文署o個 d 全部都係垃圾?
咁係你要求太高咋嘛?
酒店gym room...衰過康文署Physical吓?
有呀,樓下個街坊福利會,小童群益會同YMCA
傳統中產樓都有會所架
https://imgur.com/Ra1dBTd
同身家冇乜關係, committee approve 就得
當你做到某啲官職, 就自動符合資格, 哩個途徑算係比較透明
馬會都係要兩個voting member nominate, 唔係比錢就得唔好鳩吹
可能嗰陣啲親戚幫左我地,所以我唔知
要真係識得先至可以推薦, 收錢嚟推薦人入會, 會比老廉請飲咖啡
見過一個家庭一家7口
早十五年,比$買飛,完全唔係秘密
過百萬一票
山頂唔係間間都要20億 不過一定有20億嘅樓... 貝沙灣啲house都要幾億啦
睇見呢個post串人窮撚的會員覺得好好笑
會員山神開post講過自己住tko平樓
但其實d會員住d豪宅都有會所㗎啦
點解都要特登去club度游水做gym
無知一問,邊個係KC
都講到咁明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞