其實香港d會所幾十萬至幾球入會費到底有乜價值

329 回覆
44 Like 117 Dislike
你都可以咖 你係MK租個鋪位
開cafe又好 開乜都好
標明 10萬入會費先可以入去飲
都實有D有錢佬 懶係覺得高級而入會

就好似starbuck賣杯咖啡特別貴一樣
講真 你話係咪特別好飲呢
其實就係要黎身份象徵
其實只係貧窮限制了想像
有買就有賣
笑死幾萬蚊就想入會
純粹嚇走班窮人
完全將窮人眼中嘅幾十幾百萬比喻成有錢佬不值一提嘅一蚊 sad but true
依家好多會都要起碼兩個遴選會員推薦先可以入,我屋企人以前入「足_會」嘅時候又要比鬼佬面試,問長問短。好撚歧視啲香港人。
不過好彩嗰陣會費唔係咁貴,比五萬蚊入會叫做有個地方打發下時間。況且入邊啲人大多都係鬼佬,唔會話好show off,入去嘅衣着都好求其。
依家個會收$500,000都冇位俾人入😂

但係馬會嗰啲俾錢就入得,搞到好撚多大陸士豪,以為入去就好撚型,次次包曬場咁,仲要講嘢好撚大聲。特登強調自己搵左幾撚多錢🤷🏻‍♀️

呢兩個會有通病,唔俾人講電話
有錢人既世界係唔會明
去到個club大家都係地位高D既人 唔洗同班窮人迫黎迫去
入黎學野
應該係岩識返同lv嘅人 有錢佬生意人最緊要識人
好在我都入過小童群益會
窮人就乜都要求價值

有錢人要求私穩 身份 會所

啲嘢樓主唔會明白架啦
我有個老闆, 第一次開淘寶, 之後同我地講淘寶好正, 因為d 野唔駛錢 全部用一次就掉

佢地洗幾球同你洗幾百係差唔多
我街坊福利會
So the members have their own space and do not have to mingle or hangout with the ‘regular’ people on a daily basis.

It’s not a status - but an escape and a good place to relax in a busy and cramped city in Hk. Even more true once you have kids.

A few million for the members is perhaps the same as a few thousand hkd for you and I. If you don’t have it - you cannot imagine it.
圍威喂
其實有d會唔係好有錢都入到
你見而家d錢七車都有馬會泊車證
識人結婚
女家送咗個又一村俱樂部會藉做嫁妝

以前細細個唔識野以為無啦啦做咩送個會籍俾人
之後先知呢啲會唔單止入會費幾十萬
仲要有錢都未必入到
HK CLUB要現有會員加查你家宅先俾入架
committee入面最少要有3個贊成先ok
另外仲會睇下你嘅社會聲譽係點
又一村花園俱樂部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞