Galaxy Fold 證明Apple既時代已經完結

191 回覆
416 Like 69 Dislike
又係果啲,你冇用以為全世界都冇用
依家apple 除左ios 同粒u 叫做係自己整出黎之外, 全部技術都係買返黎,砌埋一碟整部機出黎。其實同小米呢類公司有咩分別? 只係美國小米
所以我講自己囉 關你撚事呀?
自己部iPad封塵,所以iPad冇咩用

你一講到iPad冇咩用已經唔係講緊自己啦⋯
咩都關人撚事,咁你做咩要留言俾人睇唔關人事又要同人講⋯
如果三叔研發一個os 同ios 一樣順同安全既 我會轉會
咪臭係
都唔g佢do what
https://developer.android.com/training/multiscreen/screensizes
其實android N之後都有唔少app係fully resizeable 有做flexible layout
唔一定要重畫
再唔係其實4.2:3可以用返傳統4:3平板layout
但的確有啲app可能會多咗條黑邊
呢d做呢行都知啦

但實際落機 一個align end 一個align start
係正常手機中間個空白位係可以接受
但到fold呢d機 中間個空白位咪勁闊 2粒制變天與地 咪柒囉
到時design 咪又係要執
Android暫時未對接mon有適配,應該未有API
,就好似華為成日話佢5g領先咁......
蘋果已死
已經完完全全無左創新
好幾年都係細update
仲要好多idog盲目吹捧

明明就係大家已經可以平幾千係其他手機品牌買到同iPhone 一樣既享受
總會有人用IOS 既順暢同手機安全做藉口
話android 不及iOS

老老實實 大廠華為 Samsung Sony 間間都有執下個Android 先俾你用
已經唔係4-5年前咁垃圾
而且Samsung 華為個相機係真心勁過iPhone 好多

價錢就年年加 內容就基本一樣 你點叫人買蘋果?

利申:用緊iphone 7plus , 今年再無突破 直接轉翻android 算啦 粒電已經開始虧虧地
我等部MacBook pro打柴都準備轉會
條友好搞笑
擺明只係一部電子垃圾

未完成設計就推出黎搶食頭啖湯

技術有幾咁多年,依家求其整出黎又有幾創新
剩係安全性更新都唔係間間廠追到google release嘅速度啦 有d廠仲miss 好多patch
所以用就用原生安全d
大陸攞咗技術,唔格硬出可以點
技術未得, 至少軟件上一定唔得, 好明顯比d 仆街大陸廠迫到佢要出
用返平板4:3 layout咪得囉 點會天與地呀
唔想fit晒4.2:3嘅話最多咪上面加少少黑邊
柒得去邊呀
16:9轉18:9 18.5:9 21:9條黑邊仲大啦
係"偷左", 之前新聞賣過
自己講完都忍唔到笑
麻煩搞清楚android layout點做先啦
唔係剩睇比例㗎
睇佢一頁出2隻app dp都唔會細得邊
睇下佢demo google map 中間三粒剩都拉到咁開
直接用4:3就得咁簡單就唔駛做啦

反而黑邊個到 膠少陣啦 依家點會有黑邊
你以為睇片咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞