Galaxy Fold 證明Apple既時代已經完結

191 回覆
416 Like 69 Dislike
apple比下去
iPhone Xs 用到iPhone X套? 唔想笑鳩你
技術上完全2回事明就明 唔明繼續用android
開價$15,000
有冇d例子?
睇埋六月iOS 13 發佈
再唔出新野唔會再幫襯Apple
新一代設計.
班友重死守 IPHONE 7,8 代.  
其實好正 變到成部ipad咁

垃圾瞳孔辨識 同相機鏡頭 2d面部辨識 vs Face ID 結構光 3d 面部辨識
當實機出嚟發現中間多咗條黑哄出嚟唔知啲三叔打手會唔會自殺呢?
所用過galaxy note1就會知,呢部機只係一部垃圾,大屏幕係佢賣點,但android要等developer為你部機設計呢個比例呢個解像度既apps可能係兩年後...

apple出新機 developer update通常出機前已經bug fix左
如果唔係samsung可以諗諗
無撚有錯
知啦知啦
我當年係note1受害者...當年又係貪佢全球第一部大mon第一批入機,用左成年除左官方app,facebook whatsapp呢類大公司,其他乜apps/game都係極大條黑邊,個畫面縮係右下角玩,體驗下你就會明係幾on9
1 係好耐之前,重有參考價值?
佢而家仲要唔止係解像度高左,比例都轉埋,換言之個apps既layout design好多會變左唔岩用,可想而知要d apps支援到部機要幾耐
感覺iPhone 越嚟越落後,除左個iOS順之外冇優點
用得Samsung唔預你用面部識別
部部機都有指紋

其實都無以前咁穩定,但打機始終勝android
技術上係一樣,你隻apps要支援高解像度,本身你d圖已經limit晒你個apps可支援既解像度,除非你本身所有圖用晒vector format黎畫,就算係咁,除非你用戶數夠大(到時睇下部機銷量),唔係既話developer都唔會第一時間為左你幾隻貓仔即刻去出bug fix,如果唔係vector畫,所有圖要上番高解都幾麻煩下。

再者就係我上面講比例問題,你今次個屏幕比咁標奇站異,人地隻apps既layout design分分鐘好多地方唔岩用,要重新design layout係極大work load
所用過galaxy note1就會知,呢部機只係一部垃圾,大屏幕係佢賣點,但android要等developer為你部機設計呢個比例呢個解像度既apps可能係兩年後...

apple出新機 developer update通常出機前已經bug fix左
1 係好耐之前,重有參考價值?
技術上係一樣,你隻apps要支援高解像度,本身你d圖已經limit晒你個apps可支援既解像度,除非你本身所有圖用晒vector format黎畫,就算係咁,除非你用戶數夠大(到時睇下部機銷量),唔係既話developer都唔會第一時間為左你幾隻貓仔即刻去出bug fix,如果唔係vector畫,所有圖要上番高解都幾麻煩下。

再者就係我上面講比例問題,你今次個屏幕比咁標奇站異,人地隻apps既layout design分分鐘好多地方唔岩用,要重新design layout係極大work load

人地隻apps?

你咁講,即係apple取消touch id,啲銀行apps做唔到生物認證,係apple錯?
蘋果砍掉重練過粒chips
令到部ipad pro有8核laptop級嘅運算水準
準備迎接業界用平板嚟做高端運算嘅工作
Samsung就整個摺得嘅平板出嚟畀啲貪新鮮嘅人拎嚟摺嚟摺去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞