Galaxy Fold 證明Apple既時代已經完結

191 回覆
416 Like 69 Dislike
華為同小米都準備出啦
中國京東方都有曲mon

咁on9的design都照出,又係搵用家做白老鼠,三叔
講緊曲面冇撚用,同爆mon有咩關係?
其實而家Apple又唔係SJ時期咁主打創新 我寧願佢optimize好先出都唔想為出而出

btw 技術都未成熟 又係垃圾中國抄人技術 逼人出先

利申用緊Pixel 3 XL 同iPhone 6s plus
個定價
有iOS Apple 點都未死得住
無mon 貼喎
瞵shamesung不嬲弱智架喇,仲使問
臨尾觀眾d反應
諗下自己部iPad都封咗塵
就知道無咩用
Apple Mon 技術不嬲都係同人買㗎啦, 你肯比錢三星一定比貨你, 你睇 iphone d 零件就知, 極有可能 samasung 一早已經比左貨版 apple tim, 不過 apple 未整合到唔會出姐

Apple 係三星大客, 三星賣 part 係其中一個主業務黎

所以唔需要擁有呢種技術, 只有佢肯唔肯用
證明第時要萬幾蚊先有電話用
中間變曬型, 三星應該勁佢好多
其實睇落真係似未來大趨勢

幻想下而家手入面部電話個size, portable個陣正常咁用, 有需要既時候就打開佢睇野, 係幾正

但而家依個1st version個front mon display細到咁, 我諗應該好快比人淘汰
呢部外摺
三星內摺
內摺冇外摺咁誇張
冇手機殼添
人類又要進化到單手操作7"芒
咁樣即係由得八達通不思進取,唔得喎
你係咪get錯意思樓上上講緊layout問題
唔係技術問題
唔同size嘅mon排版會唔同
你試下手機同平板開同一個app就明
佢而家咁改,designer要重新排過啲位
但全世界得佢部手機係咁
人地唔會咁得閒幫你搞

另外樓上上講咩解像度問題,
係而家一般設計app會用1x, 2x, 3x ren啲圖出黎
1x嘅圖係最細,3x嘅圖係最大
如果部手機解像度係支援1x嘅圖,你放3x嘅圖入去,都係出1x畫質,除咗load張圖load好耐,都冇咩問題
但如果部手機係支援3x嘅圖,你放1x嘅圖入去,就好似你將50x50嘅圖,格硬拉到變150x150咁
咁咪起晒pixel
而家就係呢個問題,你解像度變高
我可能要整張4x嘅圖先得
但一直都冇ren過4x嘅圖出黎
唔通我拉大張3x嘅圖畀你咩
咁咪又要重新畫過 workload咪大

利申:學緊 鳩嗡下
無啦啦講咩爆mon
字都未睇清楚,點解要9up?
摺mon 都幾勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞