Galaxy Fold 證明Apple既時代已經完結

191 回覆
416 Like 69 Dislike
條link有幅圖成把劍咁
唔知係咪角度問題
太厚
btw Apple 真係愈來愈衰希望抄左女權撚會有返創意
iphone款式少,更新相對慢,同一部機既用戶基數大,所以update都相對快

android d apps支援唔到唔係sumsung問題,你買啦,之後買完番黎無apps support到咁大個mon,畫面縮係右下角你就會明白戈種感受
個比例好奇怪
其實我只係想將iPhone Xs Max 上下摺埋方便收藏就得⋯⋯⋯⋯
唔係想將部iPad摺埋扮電話
Galaxy fold 咪又係一樣咁大部仲厚在⋯⋯
仲要電話mode個螢光幕唔係full screen
點都要有第一步既
睇之後發展啦
iPhone Xs 用到iPhone X套?
software apple
hardwarw samsung
hardware
由s6曲mon到而家s9我無跌爆過mon
你明顯無用過 點解要9up?
用唔用到都好啦,個樣咪又係一撚樣咁濟人地講緊科技上既創新,apple近呢幾年有咩創新對於我呢d普通用家真係睇唔出有咩咁撚叻,我只係見到代代個樣都差唔多,功能差唔多,我知道換左d硬件,但講真有幾多人會care先? face id係佢創,但係一般人咪又係當佢面部解鎖,個名個face id 咋嘛, 係一種之前已經聽過既野去睇, 有幾多人會因為呢樣野成為佢買iphone既首要條件啊, 我覺得d fans依家唔係因為佢創新而做fans, 係佢地係盲目既fans所以apple出d乜7都話好撚正啊 見到都濕撚曬啊
買兩部iPhone 8搵膠紙綁住兩部算
XS 都要萬一啦,攞部i8比, 你唔好話萬五買到3部i5?
摺機佢都係9出 滿足一部分人 apple出一定比人屌到痴線
而家android app個api同n年前已經好唔同啦
硬係覺得入塵到pk
但係Apple 出嘅個個都抄,Samsung 出嘅冇人抄,點解
點解冇人抄
唔係大陸偷左佢依個技術, 我估佢唔會出住, 唔係一陣比人話返抄大陸
太貴比投資者stop啫
到最後當apple都擁有呢項技術既時候,一定會進步神速
完結就未嘅,不過2019 iPhone / iOS 唔反擊,仲繼續係咁
就好睇了
所以呢?
D design本身都唔for 咁嘅比例
用錯layout畫咪一樣會走位
一係d padding奇奇怪怪
又要特登support多部機 諗起都on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞