[I/A]Brawl Stars 荒野亂鬥 (4) 免首抽即時對戰遊戲 - 早抽早享受,遲抽有石收

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
問題係某種brawler 特別有優勢 令遊戲唔平公
情況就好似以前既brawl ball
踢波唔扣一下普攻
Mortis 係會令攻擊無優勢
但就可以快速推波 走位
之後supercell 改咗

又或姐前排有個heist 場
Barley 岩岩好可以中間既牆後面直接打箱
無錯可以話自己隊有thrower 咪無問題
但總唔係次次都有
之後都改咗

相信今次都會改
應該比較難改,再改範圍好難玩,
同埋佢專登整兩行草係兩邊覺得佢有咁嘅用意
咪係 依家係又要巧妙搶螺絲得黎又要防偷雞先過癮
你輸左俾人偷雞就想人禁用呢招會唔會搞笑左啲
大把場四邊有草
佢比d 生存空間近戰姐
因為中間太空曠
首先我post出黎個場贏咗
第二要咁玩我都可以用10lvl penny

第三最重要問題係公平性啊 係咪睇唔到
唔通要場場都有penny 幫手偷打
無penny既隊伍 咪少個攻擊手段
條柚放棄唔打 原地轉圈
30秒打爆咗佢 拎咗30秋匙

如果我做boss 都會咁
一張飛換5 條友多key 何樂而不為
但你要咁諗喎,penny去左偷代表少一個搶parts,
好容易偷雞唔成比人推爆,
每個隊伍都有優劣,
我唔覺penny 火箭偷到屋企有幾唔公平
如果真係勁到咁你都唔會贏到啦
但事實係個個都拎八婆jessie打
通常都留飛仔唔玩呢個mode,淨係拎大token, 不過玩一鋪都做boss 就會就咁企係到,益下其他人
新手想問下ticket用黎玩邊個最抵玩 assume佢robo啲bug fix曬
都係robo 最易
如果lv 未max 晒要28 token 都幾穩
三隻max 晒無32 都至少30
一開要成分鐘先出第一個robot
Penny 20下炮夠爆你塔
加上第一波5lv以下robo 根本做唔出d咩
加上炮可以由佢自動打 人就返去守咪得
儲滿技就再去放過
brawl ball

Mortis

heist 場
Barley 木桶直達陣

呢d係唔用番對應既人,或者一齊用會變成好弱勢

而家既偷襲你用咩人,只要有意式仍然可以補救
咁搶bolt 咪變得無意思
個個用leon penny brock 硬爆仲快手
環環相扣,你驚對面偷就會分心,心理大戰
問題係某種brawler 特別有優勢 令遊戲唔平公
情況就好似以前既brawl ball
踢波唔扣一下普攻
Mortis 係會令攻擊無優勢
但就可以快速推波 走位
之後supercell 改咗

又或姐前排有個heist 場
Barley 岩岩好可以中間既牆後面直接打箱
無錯可以話自己隊有thrower 咪無問題
但總唔係次次都有
之後都改咗

相信今次都會改
brawl ball

Mortis

heist 場
Barley 木桶直達陣

呢d係唔用番對應既人,或者一齊用會變成好弱勢

而家既偷襲你用咩人都好,只要有意式仍然可以補救
就係你班人成日話mortis踢波有幾勁有幾勁搞到佢冇得再踢波
明明以前高盃mortis就冇咁易突圍到 而且要練到dribble純熟比任何角任何mode都難
唔好再因爲自己唔識對抗人地既某種戰術就話人op要改啦
真正勁既人只會唸用咩方法counter人地戰術/比佢用得更好
講真無唔覺得mortis 踢波勁
只係現實上Supercell 就係覺得咁玩法唔係當初設計呢個mode時諗既咁 所以改

咁既話其實teaming 都唔洗理啦
只係你班傻仔唔識對抗戰術姐
真正高手係會諗到點counter teaming
而唔係要人改

人地幾個thrower 組隊
之後自己比人圍死
真係好廢 唔識點counter

總有班用開/既得利益既人 覺得無問題

講多無謂
咪睇下supercell 會唔會改
佢放個mortar係自動打最近嘅目標,
只要有意識就唔會比佢偷到幾多下,
打過幾次對面用penny偷,
只係覺得哩個打法煩,
但唔會話勁得去邊
補充多點,講開大偷的話,
用bull沖入去爆三槍其實仲痛
係你發現再行去打爆既時候 碌炮都打左兩三下
話多唔多話少唔少

Bull 唔同 入去會比炮打死 仲係用人入去
Penny 唔會死 放完就可以返去防守
Mortis應該佢真係冇諗過最初變左得一個mode主打
penny就算冇得偷打都係勁
放碌炮係自家虛線範圍
覆蓋到成個螺絲區之餘對面又難拆
我用佢黎玩robo唔偷爆都贏多輸少
次次見到遠攻隊友camp草唔郁
我就會同佢一齊企
佢去到邊我就企到邊
最初出好勁,
以前可以用水升滿一隻,
勁到自己揸住十粒都見人秒人,
之後越改越廢
講緊3v3

不過Thrower team講真係真係有得counter 要睇果場其他non thrower識唔識玩 buff完堆刺客依家thrower都弱左好多啦

其實人人都用得無話得唔得益 個人覺得呢d戰術都係一種玩法 應唔應該改係睇ba唔balance 而就咁睇今次偷safe流就唔係話勁得去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞