確定披風高掛!親口證實不演蝙蝠俠了

195 回覆
96 Like 5 Dislike
我想講其實BVS都係大收
只不過同時有批睇完Nolan就話Ben唔似Batman既人
Nolan既Trilogy 果陣只係吸收左批新既Batman fans
BvS原本就係fans向,講咩係咪唔係拍俾fans睇
Nolan就真係擺到明outside of universe
呢樣野要睇返導演到底想點表達電影中既打戲
不過蝙蝠俠三部曲打戲唔係主導 同埋佢啲打既鏡頭純粹想營造個情緒 唔係營造官能等刺激
咁呢個一定既
所以我唔明點解Nolan向既會屌Ben唔似Ben
莫名其妙
因為佢地已經當左bale係batman
ben拍得唔似bale版咪屌
班友真係煩過乜
個個唔似Bale版就屌

Batfleck明明個造型係TDKR,跟足原著
「嘩咁肥,個Logo咁肉酸既,唔似Bale咁流線型」

Batfleck做Bruce Wayne
「都唔似Bale咁公子,同埋咁老」

Jared Leto做joker又係
「冇㗎啦唔會有人做得好過Ledger㗎啦」

呢班突然Batman Fans根本唔明就算Joker同Batman都有唔同時期既造型,New52既joker仲要臉皮都甩埋,仲有Nolan個joker根本就完全唔係跟漫畫,屌Ben唔似漫畫Batman但又吹捧Ledger既joker果班友生真係收皮啦
最慘DC就係聽呢班垃圾話炒9埋Zack,攪到依家兩頭唔到岸

講真BVS要挑剔真係得Martha同弱化左老爺
但造型選角配樂調色係真係有DC既色彩同格調
何止死老豆,真係死成家,死成族咁滄桑
佢套suit個比例真係有D怪
呢張硬照就睇得出頸太短,個腹太突,膊頭又窄

如果好似下面呢張咁 個腹收返D 頸位長返少少 成個觀感已經冇咁笨重
麥生

啱曬
Batman 系列最強大亦係最成功既奸角,叫DC 。

想一野跳去正義聯盟,就skip曬所有個人電影直入BVS
於是觀眾就帶住舊版BATMAN 既回憶同感覺去睇新BATMAN
但係係BVS都未確立到新BATMAN 既角色,就已經迫埋佢「擔正」《正義聯盟》,衰左就搵佢開刀,呢條橋仲高招過小丑同LEX。
WB最大敗筆就係急功近利
商人話事去做creative既行業從來就係錯
觀眾對個角色都冇親切感,拍JL佢地根本就唔會覺得有assemble既感覺
你睇下Aquaman,其實係掂㗎喎!再睇下Wonder Woman,都掂㗎喎!懶係另類唔跟Marvel唔係唔得!問題你條timeline錯撚曬呢WB!
好不容易搵到個導演啱自己個universe,又聽埋D死太監觀眾講too dark,左改右改,我改你老母咩 BVS又唔係唔收得,夾硬去將一個導演作品改到另一個導演既style,咪就變成JL呢舊崎胎出黎囉
又懶親民集體回憶咁用返89 Batman theme song,但我屌你個老母一D都唔夾呀大佬!經典就係經典!BVS個配樂做得咁好咁Dark,又無啦啦拎89 theme song夾落去,間接鞭曬2條屍
WB我真係屌你個老母,班高層一日唔落撚曬台一日DC都唔會好過
都話電影上係失敗,唔係似漫畫就成功,
你估改編漫畫電影搬字過紙咁簡單
Nolan同marvel成功就係話比你聽唔駛要似,
炒Zack,換batman先令dc真正重回正軌
尤其係Zack,唔炒佢dc永無翻生之日
BVS大收,係觀眾比超人對蝙蝠俠個題材吸引到入場,
之後睇完觀眾係屌曬鬼,
唔似marvel咁觀眾睇完之後角色人氣增加
套戲令到蝙蝠俠變笑話
自殺小隊就令到小丑變笑話
按照原定劇情,bvs之前robin俾joker做瓜咗,所以Batman嘅狀態既內疚又憤怒,導致判斷力下降,俾Luther裝到

jl就算了,改到七彩咁
換zack就同意 但ben唔關事架喎 佢係衰在無份好劇本
好垃圾個劇本,點解可以拍到Batman好似白痴一樣?

Batman點會係無準備嘅情況下activate 個mother box去救Suoerman嫁?😒😒😒wonder woman 變咗最聰明果個
目前諗唔到邊個做bat似過佢

佢種眼神真係好似
Zack Snyder光環不再
邊個唔做咪改口風貶低佢
zack
ben
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞