確定披風高掛!親口證實不演蝙蝠俠了

195 回覆
96 Like 5 Dislike
shazam 應該收得 ok, 唔會好勁, 但合家歡格局應該無問題, 最重要塑造到個角色入屋, 觀眾 buy 呢個格局就應該都會出 flash

但依家問題係超人都極可能 reboot, 真係好睇 shazam 同 ww2 個反應, 掂既一定會出 jl2 , 因為 suckman 勁收, 再加 shazam, 再合體已經唔同之前咁, 依家多左人識其他主角

如果出到 jl 2 , 我估 ben 到時可能會返黎, 新 batman 太後生應該唔會係 bvs/jl 果個時空

提外話, 如果出到 jl2 , 唔該比溫子仁拍
平行時空
呢套反而冇bvs咁型
我驚wb到時見aquaman shazam紅左 jl2直接飛起batman同superman 一個無batman同superman 既jl 仲叫唔叫jl?
拍到咁撚柒 短期內唔會再開啦
造型柒 劇情廢
後生版batman等於要挑nolan三步曲
拍中老年版其實反而有新意
就好似logan咁
煩完未
有追開Batman就會知做得最似一定係Ben
果啲睇完Bale就突然Batman Fans上身既真係算把啦好嘛
小弟由89Batman追到依家,睇埋漫畫同Animation
做到Bruce同Batman 兼備一定係Batfleck
佢做果個Batman根本就係TDKR果個中年憤怒老爺
講真有幾多人睇過TDKR之後再話Ben
同埋想講Bale果個版本D打鬥慢到
我有個之前代表港隊打武術既frd果陣睇完話乜Batman啲動作咁慢
不殺係電影真係得個Up字
你睇下Batman Returns
殺勁多人
其實係因為上一代做得太好(我覺得),令到啲人覺得佢唔好
粒Lin有名㗎
叫Bat Nipples
仲有Bat Credit Card
所以初初Ben版Batman定位好好 對白間講左佢已經做左超級20年Batman
Matt面對好多壓力 又要挑nolan既劇情 又要挑bvs既action 是但一邊做得差都會比人屌到飛起 都仲未講d造型同武器
其實batman trilogy唔係拎黎當英雄電影咁睇
路蘭既戲不嬲都係注重劇情 中間滲透啲哲學道德方面既野
佢針對故事既塑造同埋對人物個性先係佢最吸引人既地方
洗唔洗reboot阿

搵第二個黎做咪得囉
真心覺得佢其實做得幾好
無batman獨立電影俾佢做有d可惜
電影還電影,電影剩係拍比你班漫畫友睇咩,
以前有班marvel撚係咁話邊個唔似唔似,結果咪大收,
唔要Batfleck絕對正確,等睇新batman大收
你想知咩叫國殤你搵個跑馬日去沙田馬場睇下
話最唔似蝙蝠俠個啲老實講
一係唔識睇戲 一係未睇過漫畫
Wb真係似會係咁 真係戇鳩鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞