確定披風高掛!親口證實不演蝙蝠俠了

195 回覆
96 Like 5 Dislike
先前美國好萊塢影星班艾佛列克(Ben Affleck)已在個人推特上,轉貼了《蝙蝠俠》電影,並驚爆更換主角表示期待,不少外媒認為,這等於是間接默認自己對於不再演出所作的消息。而他昨晚(14日)在名嘴吉米金莫(Jimmy Kimmel)所主持的《吉米夜現場》(Jimmy Kimmel Live)節目當中,終於親口證實了他從蝙蝠俠一角退休的消息。

班艾佛列克在節目中解釋:「是啊,我已經決定了。我嘗試執導過它(蝙蝠俠電影)的其中一個版本,和一位很優秀的編劇合作,但依然無法搞定。所以我就覺得是時候把機會讓給別人,而且他們也找到了很不錯的人選們。」

當天《吉米夜現場》節目當中,工作人員安排了一個詼諧的退休儀式,要高掛班艾佛列克的披風。卻突然發現披風背面繡了「BATFLECK 12」這號碼,而12號為超級杯冠軍湯姆布雷迪(Tom Brady)背號。班艾佛列克開玩笑地表示「其實那個背號一直都在那邊,華納還要花八千萬美元把它數位移除掉。」明顯拿《正義聯盟》(Justice League)超人亨利卡維爾(Henry Cavill)補拍片段「修掉鬍子」事件來酸一把。

最後班艾佛列克對鏡頭說出:「呃.....我......不是蝙蝠俠......?」徹底惡搞蝙蝠俠名台詞「I‘m Batman」幽默地宣告結束了他作為披風英雄的演出生涯。
https://youtu.be/bjGt8hwbXHA

https://tw.news.yahoo.com/%E7%A2%BA%E5%AE%9A%E6%8A%AB%E9%A2%A8%E9%AB%98%E6%8E%9B-%E8%A6%AA%E5%8F%A3%E8%AD%89%E5%AF%A6%E4%B8%8D%E6%BC%94%E8%9D%99%E8%9D%A0%E4%BF%A0%E4%BA%86-131003556.html
老實講演得最唔似係佢哩代
我覺得佢最似喎
係劇情鳩啫
完全冇果種死過老豆既滄桑感
我覺得佢做得幾好
做緊老左既Batman都仲要諗住死老豆
Bale個batman只係故事好
Ben Affleck個batman最有漫畫bruce wayne 味
最唔似...我覺得拍馬都追唔上電視劇
一提起Batman 只會諗起Bale

好似喎
得個樣似
個抑鬱滄桑feel型到
成個Dc宇宙又reboot ?
根本同老爺完全無分別
但唔鐘意jl入面既佢
華納真心勁連batman都可以搞死,即係等於迪士尼搞臭米奇老鼠個朵咁
金多寶派彩大把死老豆樣睇啦
洗咩睇蝙蝠俠
中年batman,仲想點死過老豆嘅滄桑
如果佢過擋就好睇
Marvel有冇角色啱佢
Daredevil
個樣似姐
唔好話bale
bale之前michael keaton 都似過佢好多
真係拍唔到果種感覺出嚟
ben講野同個feel太過公子哥兒
但batman唔係一般公子,佢背負既使命感果啲係ben身上完全做唔到出嚟,無果浸味就係無
年經,唔講似唔似漫畫原型

自己就係鍾意Bale做嘅蝙蝠俠

同Tobey做嘅蜘蛛俠

Bale同Ben係兩個時期嘅batman
好難去比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞