Fate/ stay night Heaven’s Feel II. Lost Butterfly

1001 回覆
43 Like 5 Dislike
比村佢都瀨咗嘢
佢好耐之前畫左本士郎子定紅A子原創同人慘遭批鬥
但佢好似間唔中就畫一次櫻,你上網搵佢呢幾年都畫咗唔少
好似HF上銀幕先有畫返下櫻
所以咪話佢終於等到本命上銀幕忍唔住
今日先睇會唔會遲

btw覺得櫻三段感情戲都寫得好好

抱住櫻個段係無論點我都同你一齊面對
奶手指個段係禁不住既情慾
到最後床戲完全表白我係你既人,非你不可個種感覺,明明係床戲但係三段中最有feel,睇到眼濕濕
睇套戲啫邊有分遲唔遲架

床戲果part既BGM搞到個畫面好淒美
諗返起前面,櫻一直以嚟嘅壓抑
到咗床戲呢part,終於可以完全解放情感
獲得咗一直憧憬嘅、只屬於姖一個人,前輩嘅愛
一絲不掛咁坦誠面對前輩,最後再互相擁抱
櫻嘅過去得到士郎接納,
士郎亦下定決心只守護櫻一個,唔再糾纏救世使命
完成成個相互救贖、決定新命運嘅過程
好感動
留最尾忍住唔落刀果下
雨下遞鎖匙一幕都係經典
係佢哋心理轉化同後續行動嘅開展 (感情線
前面條線士郎同櫻嘅感情同互動,重係比較曖昧 (就住就住嘅關心)
但喺呢一幕,已經收窄到士郎 承認咗 "有櫻先係家"嘅概念
士郎主動坦露心跡,第一次擁抱櫻
向櫻強調咗姖係"最重要家人(妻)"嘅身份
明確向櫻表示願意接納姖嘅一切,處唔處根本無損佢對櫻嘅感情
由此,因為得到前輩保護姖嘅承諾
所以呢度開始,櫻先慢慢釋懷,唔再壓抑自己感情(反而開始外溢
劇情上同士郎嘅互動先正式由家人身份向戀人方向走
而最後床戲嗰幕係櫻發起嘅,其實亦係姖對前面呢幕士郎嘅承諾嘅回應
同時亦係櫻第一次咁主動回應、面對自己嘅情感
所以床戲嗰段 象徵住成段情感戲嘅昇華,先特別令人感動
基本上前面情感上已經firm咗只守護櫻一個
但對於係咪唔救世嘅責任感,掙扎重係好強烈
呢一幕冇殺到櫻,但係就殺死咗過去嘅士郎
為佢自己過去懷抱住嘅救世使命補咗最後一刀,作出咗了結
4dx呢
香港乜都無 今鋪真係taiwan no.1
入場特典又分開賣, 聲優又請唔到, 真係好廢
得罪講句 hf線嘅士郎先稱得上係主角 其他兩條線真係得啖笑
美國睇完 坐滿哂 d觀眾勁正 都有大笑 不過係全部一起笑果隻 慎二死果陣 全個場一起拍手掌
其實幾擔心下一集夠唔夠時間做晒四場戰鬥
士郎打黑B
r姐士郎對黑傻
遠坂姐妹戰
士郎對神鎂冇三個鐘應該做唔晒
士郎對神父驚會cut短, 無咗種大家9up完搏老命嘅感覺
唉屌岩岩睇完,d節奏奇撚怪
d劇情趕撚到
台仔朋友買個爆谷套餐有第一集海報又有水杯
入場仲有塑膠書簽
Taiwan no1
唯一抵讚就最快引入囉
點解香港乜撚都無
香港2月頭有低調地賣過前賣卷(連入場特典)
唔長mon fb 唔會買到
🥺
梶浦由記今次幫HF線作曲填詞真係一流
兩首歌都聽到眼濕濕
櫻真係好慘

花の唄
如果我做出不可饒恕的事,你一定會阻止我的
我們曾經約定好了對吧
所以你一定能夠,再找到我的對吧?

I beg you
如雪似不絕地飄降而下的,是將願望、悔恨
都層層堆積、滿溢的苦澀哀傷
而在那遼遠春日構築起的羈絆
也將同這份殘留在身上的傷痕,就此褪去消逝嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞