Fate/ stay night Heaven’s Feel II. Lost Butterfly

1001 回覆
43 Like 5 Dislike
須藤算做得好好
HF線係3線最難做
須藤好清楚做電影同Game唔同
第一章開頭加士郎同櫻日常
第二章減左少部分同其實人的日常(例如士郎練習同同伊去買餸得番一個鏡頭)
然後Game因為一定要以士郎為觀點
以其他人為主體描寫只斷斷續續咁搵
但電影無左呢個限制
尤其是夢幻畫風果段加戲加得好好
整體上係盡力做好櫻的心境變化

另外,想問下老虎講切嗣果段比伊聽到係咪新的?
太耐之前玩Game 唔係好記得係咪有呢段
係新加
其實,當時FSN死左入老虎道場果陣伊莉雅都已經提過呆毛魔力夠嘅話咖哩棒係可以一劍多命
本身黑呆最屈機個地方都係魔力放出
電影入面都係不停放光砲
要兜有幾難
咪當B叔免疫左第一次之後
每下一次都用更多既魔力=更大輸出咪得
去到最後淨靠魔力唔夠咪直接開底牌放寶具
聽落幾合理丫

大傷可以1擊多命

唔係免疫 係增加左耐性
奈衰 : 唔係無效 只係起不了效
無錯 坐等超型神父出場
我最愛依part
唔係放棄做正義伙伴

係只成為櫻的一人的正義伙伴
食左書好耐
仲有一劍N命bug都有後補設定

原作肥e 已經講過excalibur夠魔可以一波打臭= =

抗性就真係食書
其實我覺得魔伊第一季殺berserker嗰種殺法合理過fate線一劍七命
魔伊果隻卡片從者係弱化版

同埋咪又係鳩射大炮 合理係邊- -
銅鑼灣 朝早 0945 場得四條友接包場睇得好爽

櫻後抱士郎嗰幾幕不得了
銅鑼灣 朝早 0945 場得四條友接包場睇得好爽

櫻後抱士郎嗰幾幕不得了
佢奶手指果到我要禁住細佬唔俾自己有反應
呢樣真好癲
好似係06動畫一劍七命only
原作紅a扣b叔六命
有無人覺得今集b叔打交狂野左好多
有返berserker嘅feel
利申:唔100%sure係咪
saber黑化大力咁多
b叔都唔夠嚟
睇到櫻自爆唔係處同士郎落唔手果兩段真係眼濕濕
扑野果度就睇到扯扯地但唔夠喉呀
BD比全套PLZ
BTW, 仲諗緊點樣解釋比我個唔係月球人既老母成套野講緊乜
同母親大人一齊睇咩?
打錯, 係老婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞