Fate/ stay night Heaven’s Feel II. Lost Butterfly

1001 回覆
43 Like 5 Dislike
YES 簡單黎講就係三個女主角三條線
FATE-saber UBW-凜 HF-櫻
但遊戲入面你要先過左FATE線 同UBW線先會解鎖HF線
咁其實三個獨立睇都OK?無話要睇邊條先?我一條都未睇過
三條可以獨立嘅
但HF 唔好第一條睇啦,畢竟game都係最後先玩
劇場版都偏fans向 去整
起碼要睇ubw頭幾集知聖杯戰爭係咩事先好啲
我覺得FATE同UBW 邊個先邊個後都冇所謂
但HF線一定係擺最後睇
最好睇埋fz 先去睇
唔會殺到櫻
士郎會先俾rider殺死
其實插左落去都冇用, 金閃都試過
HF線俾啲尊重
係士狼
其實金閃除咗一黎就出ea外有咩手段對抗到櫻?
王財又唔怕 23下就食埋閃閃
我櫻bb
睇左就會知伊莉雅同切𠻸關係
一見到士郎向伊莉雅講起切𠻸
伊莉雅個時嘅身體語言我就好傷心
其實06 動畫都唔係exac7ly fate 線, 睇14ubw去睇已經可以
fz可以當係同人作品 最後睇都得
唔同意,如果決定要睇曬fate stay night三線
最好就睇曬3線先睇fz,前傅故事向來都應該睇左正傅先睇
我覺有睇fz 嘅話好多細節野會更加明白
尤其係hf 個節奏算快 好多野都唔會講得好仔細
咁睇完hf之後睇fz補完返咪得
好過劇透左hf,雖然兩套互相劇透
fz雖然係前傳,係補完性質
但係ufo做之後既ubw同hf都係有去補完或者回應翻fz劇情
睇得出ufo本來就想你跟作品播出時間睇
絕對係應該睇fz先
想動畫入坑就跟時序睇,由06開始
想玩game就最後先fz
我係咁睇
弊在好多人睇FZ先會中毒
會話HF好唔fate,冇鬥智鬥力爭聖杯

其實FZ先睇後睇都OK,咩次序都有好有壞
始終唔明用同人外傳嚟屌正傳唔fate拎存在感係咩一回事
但就係有咁嘅人
咁你睇UBW,HF會唔會好失望?
冇你想睇嘅野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞