[PS4]Persona女神異聞錄5討論區(11)歡迎新入坑

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
仔嚟架喎,搞gay?

屌正呀
到底係p5加強版定新game?
加蛋版
同p4g一樣
好似仲多好多
Nekopara
唉,見ps4 之後已經冇咩獨佔所以賣左佢,點知佢又出p5r,玩p5r成本好貴,二手1200+p5r起碼450
中文版出時可能又要就ps4而拖慢ps5
賣咗佢咪賣咗佢P5R獨立遊戲嚟 又唔洗要舊Game
ok睇錯賣驚,等PS5囉反正向下兼容
等咩ps5
部機咁平
返一兩日工有
玩完又賣囉
買部二手未得
但當新game咁賣,仲好撚貴
唉之前仲博佢P5有得DLC更新做P5R(最多課金補差價),所以P5二手價放到$300都唔放,點知佢先一個官方永減,再黎P5R獨立發售冇P5更新(連登仔話),結果P5放得$170

persona 不嬲都係過一排官方售價減半 然後有(加強版/後日談+原作) + 一堆ip 衍生作 因為風險低又賺到錢,但通常都有劇情又做得唔差所以fans 接受而前者係繼承唔到Save 以後P6 都肯定係咁
咁你有冇扣返之前賣機收返既錢先?
第一次玩Persona系列係P3P,見RPG得黎,又唔係玩到爛既中世紀/古代中國武俠(台系專用)+大地圖+村莊+山洞+森林+沙漠+雪地+神殿+城堡嗰種,幾特別。

本來見P5咁好評講到咁神又係PS4獨佔,都想為佢破戒入返部PS4(超任年代後已死忠PC廿幾年),不過又係冇時間玩拖下拖下,拖到見Detroit: Become Human又係PS4獨佔,終於忍唔著手出機

不過Detroit: Become Human之後,又真係好似再冇咩PS4獨佔大作。有D之前說好的only on playstation都上晒PC,頂多係中文獨佔。

巴打講既Persona系列傳統,其實我都知,都估到遲D會有P5加強版,不過真係再忍唔到手等唔到
聯動特典姐係咩
送下裝 幾枝水咁
會唔會有P6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞