[PS4]Persona女神異聞錄5討論區(11)歡迎新入坑

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
剛打完一週目
到二週目5月safety都打唔贏雙子
想問下有咩辦法?
定要玩到8月1有電椅合隻全吸既仲義經?
我已經100%人格面具
爭雙子呢個獎杯就白金喇
有冇巴打知仲有冇鋪頭可以訂果盒catherine dynamite full body
我都唔見有中文版訂
新玩 之前無玩過persona
隻GAME好忙好多野要做咁
要點分配時間先做得有效率D
合義經一定最好
btw合義經應該唔需要用電椅
一週目鳩玩享受下個遊戲(要有效率啲就升五圍)
玩完一週之後開二週應該就會大約知時間點分配
打雙子最撚煩係要整抗性
係呀
我只有隻唔夠抗性既義經
唔夠抽
唔刷抗性冇得打
即係我要玩到8月1開電椅先再打雙子
唔該巴打
唔需要電椅㗎
將你要嘅8招(義經減咗八跳應該7招)用繼承嚟合落兩隻p(每隻4招),之後係咁互食就可以刷到一隻p你有晒你要嘅技,之後就揾你要用嗰隻p食佢食到齊晒啲技為止(有極少量技能的確係要用電椅嚟學,例如:不動心)
白金左喇!!
唔該哂巴打
玩咗幾日先睇coop 一週目max 攻略

4/19 ・四軒茶屋站 廢品回收店購買電視
・涉谷 車站地下商場 花店購買「植物營養劑」
『總共需要4個~錢夠的話可以先買起來放』
・涉谷 書店購買書
・「戰車」1→2
「我很期待」
「說父母什麼?」
「想回去嗎?」 ・收拾房間
獲得「閒逛四茶4月號」 ・上課問題「C」(知識♪1)
販賣換錢道具→3萬1000元
4/20 ・「死神」解禁(勇氣♪1) ・觀賞用植物(體貼♪2)
・盧布朗讀書(知識♪3) ・電車上看書「海盜傳說」
4/21 ・家庭餐廳「熱咖啡」(勇氣♪1 知識♪3) ・「教皇」解禁
4/22 ・「戰車」2→3
「別吵架」
「冷靜點」

19號已經冇發生戰車1>2咁啱嗰日入咗迷宮打

咁樣miss咗係咪會以後斷咗22號 戰車2>3都冇發生,咁啱我依日放學後得預告狀揀
唔洗怯 成日跟唔到係正常事
我會繼續照跟攻略做 反正後期會有時間剩可以慢慢執返
如果係你個情況可以睇下平時戰車得嗰日(例如星期三係可以約龍司)攻略寫做咩就做咗先
跟住就就可以補返

同埋都係執下生咁就無死

同埋記住升某個coop要帶住嗰個coop嘅persona
唔記得洗唔洗放頭
會有關係加成
面具係代表個個人既人格, 咁主角係咪即係重度精神分裂
現實世界都可以揀邊隻persona 㗎?第一次玩Persona,發現原來都幾複雜thx今晚繼續
可以㗎
入返menu有個人格面具嘅option
跟住好似撳三角揀
我唔肯定呢代要唔要放頭位
但印象中旁白會有句類似 因為你擁有某隻persona 所以有助培養關係 咁

同理喺迷宮到都可以利用呢個機制將有自動buff技嘅persona放喺頭位
升coop唔駛放頭 帶身就得
Atlus將會在4月24日和25日發布《女神異聞錄5》相關衍生產品以及移植產品的消息

下面是外媒Gearnuke對目前比較可靠的相關消息, 信不信由你

https://gearnuke.com/persona-5-the-royal-persona-5-s-persona-5-a-report/

Persona 5: (The) R(oyal)
1. 是原版P5基礎上的一個增強版本,主要增加了新的內容

2. 有一個很長的“新的序章”內容

3. 新增加了多個角色都融入到了主線劇情中,包括宣傳片裡面的紅發女孩

4. 將會有一個女版主角供玩家選擇(但不是宣傳片中的紅發女)

5. 新增加了更多可召喚Persona,以及新的社交功能

6. 根據可靠消息P5R新增加很多的新內容

7. P5R還是PS4獨占的

8. P5R原計劃各種語言版本全球同步上市,但是由於新增內容比較多,翻譯工作量問題,可能還是日本先上,其他地方隨後上市。

Persona 5 S
1. 根據內部消息,P5S是基於P5原版移植的,並不包含P5R的內容,可能因為P5S和P5R是兩個組做的,同時開工的。

2. 據說P5S比起原版P5還是增加一些Switch獨占的內容

Persona 5 A
1. 內部消息獲悉P5A已經進行開發階段有一段時間了

2. P5A是由Arc System Works來做的,本來P5A應該今年發售的,但是Arc System這個組一直太忙,前陣子一直還在更新Dragon Ball FighterZ以及後續DLC

3. 現在Arc System這個組的龍珠格鬥遊戲的工作基本上做得差不多了,但是另外一個格鬥遊戲優先級比P5A要高,Arc在忙那個Cygames的《碧藍幻想Versus》的遊戲,是準備今年下半年發售的,之後才有時間做P5A,估計明年下半年發售了。

4. 有消息確認Arc System Works有一個小組在進行P5A的開發工作,但都是設計方面,沒有進行大規模開發的階段。

5. P5A確認使用Dragon Ball FighterZ的引擎開發,好消息是這個引擎是支持Switch的。

中文Source:
http://bbs.a9vg.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5436694&extra=page%3D1%26filter%3Dauthor%26orderby%3Ddateline&page=1
S R都買
格鬥驚興趣不大

新角色希望係中二黑長直啦
中二版雪子
有女joker
女JOKER

這本P5 Mementos Mission真心正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞