[PS4]Persona女神異聞錄5討論區(11)歡迎新入坑

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
最好P4G出埋PS4版
隻PSV版唔知做咩壞撚咗
明明P3講生死
寫得最好係結局
可以覺得主角只係訓咗又可以覺得佢死咗(無視fes嘅話
始終佢係轉型嘅第一集
帶有女神系列一貫悲劇意識同時又有想像空間真係

同埋我覺得已經好過p2好多喇
反而調轉唔慣4咁開心

雖然p3p平時日常mode移動好白痴
但好中意可以喺迷宮分頭行動同傾計系統

P4g要撳好多掣p5直頭無埋迷宮修羅場
P3, P4, P5入面最鍾意P4小鎮風情,啲gag都過癮啲,而且第一次玩覺得マヨナカテレビ個idea好特別

之後玩返P3,個反差感好大

Btw咩叫迷宮修羅場?
決定左補埋p3 p4
會唔會好似p5 咁 一百個鐘落樓?
同情人節修羅場差唔多
如果有戀愛關係嘅伙伴多個一個同時係隊伍入面
同其中一個傾計就會有爭風呷醋情節
印度唔同人/組隊/時段會有唔同對話
因為基本上同所有伙伴都可以做情侶所以變化好多

可能我玩p3先所以係p3死忠
唯一蝕在無中文

不過P4陽介好正
有番長子我第一個鳩衝陽介
P4最正真係陽介同kuma搞氣氛
森久保把聲好過癮

同埋P4有りせ
以p3p嚟講應該唔會

因為好多時都會飛咗好多日子

好似暑假45都有得自己活動但3一講話要合宿就無咗好多時間

同埋迷宮易推啲 基本上唔易救人一定可以一晚推曬

不過狀態系統同同伴成日發老脾唔入迷宮好煩(雖然都好真實

同埋溝p嘅技都係random無得揀
P5s會係玩乜野
以前加強版會多左d咩
好想你個名入隊
P4G多條新女,多咗劇情
加強版應該會補完明智D後續劇情掛我估少不了洗白
S會唔會似fes 咁整後日談呢

想問下4原版有無共犯結局?
為咗明智啲人氣我估5加共犯線機率好高
估計重點宣傳既R先係加強版 s應該係外傳
如果整隻純校園gal game就正
講起gal game
唔知點解諗起Catherine 入面嘅joker個crossover
好想玩
我覺得無
好似原案係話有?

不過講真如果東鄉入隊好似同祐介會有啲重疊
學校-名人-黑幫-互聯網駭客-財閥-警察-政要-世界
感覺上殿堂係一級級上
要反抗對像喺社會嘅影響力愈嚟愈高
東鄉要反抗嘅應該係名人(棋界/媽媽)個level

但係一二三入隊感覺會好好笑
佢啲中二對白
明智最後都算洗白左啦
我覺得R似外傳S似加強多啲
Persona 5 しょうぎ 將棋
如果佢整到好似昆特牌咁好玩我ok
巴哈:《女神異聞錄 5》自 2016 年推出至今已經 2 年多,在全世界廣獲好評,能否請您分享一下《女神異聞錄 5》目前的成績呢?

平岡:目前《女神異聞錄 5》全球累計銷售已經超過 240 萬套,推出至今陸續得過很多遊戲獎項,而且一直都有收到粉絲的回應,反應非常熱烈。

巴哈:《女神異聞錄 5》這次由 ATLUS 與 SEGA 集團親自操刀製作中文化,這 2 年間在亞洲獲得什麼樣的反響呢?

平岡:我們一直覺得亞洲市場有很大的潛力,剛剛提到的全球 240 萬套銷售中,其實亞洲市場的占比不低。今後 ATLUS 旗下的遊戲都會以同步推出為目標。雖然這次《凱薩琳 Full Body》還是比日本晚了 2 個月上市,因為遊戲的劇本量比較龐大。但今後會以同步推出為目標努力。

巴哈:因為《女神異聞錄 5》目前並未登上任天堂主機平台,但角色卻先行參戰《任天堂明星大亂鬥 特別版》,這是否意味著《女神異聞錄 5》系列也會在任天堂主機平台上有所展開呢?

平岡:這方面我們還沒有具體的答案,不過我個人覺得 Nintendo Switch 是台非常有魅力的主機

巴哈:在《女神異聞錄 5》推出之後,《女神異聞錄》這個 IP 可說是空前的火熱,有許多玩家都希望系列前兩代《女神異聞錄 4》、《女神異聞錄 3》也能在目前的主機上重製推出,不知道目前 ATLUS 是否有這樣的計畫呢?

平岡:雖然目前還無法具體跟大家說些什麼, 但我們一直都有從玩家那邊收到很多這樣的建議,玩家的聲音我們都有確實收到與理解,有機會的話我們會積極研討。
希望真女神5同步到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞