[PS4]Persona女神異聞錄5討論區(11)歡迎新入坑

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
想問明智係咪得賭場個關有無得用 同埋二周目要bad ending 先會有?
負評多到真心比唔上之前果啲 連p2q都好過佢
老老實實 我覺得p5r首theme唔好聽
負評多到真心比唔上之前果啲 連pq2都好過佢

但佢會退返d裝備 item比你
ok既 不過無謂比
之前既都好高質
雨宮天但係紅色
唔知脫唔脫到浸智障味
玩完P5特登買咗部PSV玩P4G
聽聞P4G>P5?
喺邊買 好難搵
買部野返嚟改
我覺得劇情黎講p5>p4g
主角群描寫就p4g>p5
主線係P5完整啲
但係入認知世界(唔記得P4叫咩)個idea同主角描寫 P4G正好多
仲有小鎖風情歸屬感高好多
行左成日秋葉原都唔見
睇嚟玩DL 版算
數碼相機發燒不時有人放
x2

上兩個月已爆P4G一周目,爆多次二周(不過應該最快幾年後,山積冇計),玩埋Uncharted golden abyss,部PSV聽封塵/放得

P4G 主角群生活比較正常,唔似P5咁又被屈打人又被教畜metoo

同埋P4G修學旅行叫有D爛gag,P5去到夏威夷咁遠又係掛著碌手機
《女神異聞錄5 皇家版》開發組在接受FAMI通的採訪中介紹了一些和本作有關的新消息。 以下是要點總結: 

Royal這個副標題的由來是為了表現開發組誓將這款作品打造更加豪華的氣魄

並不只是單純加料的豪華版而已,還改善了遊戲節奏,經驗也更加好刷

原作中的遊玩輔助功能“大家的心聲”有進一步強化的功能(在P5里聯網可以看到其它玩家在這一天做出的決定)

新加的第三學期的內容量將超出玩過P4G的玩家的期待

芳澤霞的故事將展現出本作具有深度的角色刻畫,劇情也經過了調整,讓芳澤霞的故事能夠自然的融入進來。隨著遊戲進度的推進,她也會露出和預告片中所不同的一面

丸喜(心理輔導師)是一個非常溫柔的大人角色

除了這兩人以外還有其他的新Coop角色,請大家等續報

P5的存檔會有聯動特典,但不會繼承數據

新曲大概有20首

有變成人的摩爾加納給主角陪睡的劇情片段

Source: http://bbs.a9vg.com/thread-5441962-1-1.html
她也會露出
20首新曲聽日官網會上新情報

有變成人的摩爾加納給主角陪睡的劇情片段

貓控表示
好想快D有得玩
唔識睇生肉要等到彿誕
新女主好正
智障女神性格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞