amd cpu&gpu 討論post #8

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
回錯POST
有冇ching 用緊 ROG CROSSHAIR VII HERO BIOS 1201
zen4先有機會轉
因為amd 官方講左 am4 支援到2020
而家lga socket 只會出現係 x399 / epyc
2600x

matx版邊塊好?
mortar Titanium b450m Msi
夠唔夠玩?

等zen2等到忍唔住

其實超超佢打大作過唔過到8400
上 msi b450m mortar
有 budget 上atx
jack巴
Titanium mortar唔係堅過就咁mortar咩
唔知有乜分別

matx箱 x470一塊m板都冇 on9
Titanium 只係 白色版本 冇咩大分別
聽落以為係散熱勁啲

聽日應該齊料 終於可以入A坑
zen2果代 x570會有matx
Jack巴

AMD冇CNvi
想用wifi唔係垃圾速既話 要用pcie lan card?
直接買 pcie wifi card
10月出 唔食炒價都年尾
到時再黎

b450牙石啲板貴過微星 仲要廢啲…
有冇指教
睇你用咩底板 只要插落恰當既 pcie 槽 避免左 wifi card 同 其他硬件 pcie 分配出問題就ok la 詳細請睇說明書
收到
媽啊仲要等幾個月,就算話換煙條,9700都係無non k,睇牙膏廠個死人款應該等Ryzen 3000出先會補齊9 gen,點解想洗錢都無得洗想要粒低功耗多功嘅CPU順手畀我換走條RAM同底板啫
等等吧
Intel黎緊係出走igpu 既9gen
9400F好涼
今次真14nm+++
利申:我都係等埋zen2同9900F再算
9409F只係用軟件封鎖左 igpu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞