amd cpu&gpu 討論post #8

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
唔係1160ti = 1070嗎
1080p 60fps用1070咩都夠做啦
11已經死左,16代替左

傳就係1660ti= 1070

但唔知價錢係點
原來自膠

同2060 價位差唔多,搵鬼買
最好咪用2600x同用塊好啲嘅老母板
自己超一超(喜歡嘅咪再選好一點散熱)
60fps不成問題
搵鬼買nv滴牙膏,等amd出新既中階卡仲好
而且就算唔超,絕大部分game都已經係60fps以上
CHH度有人買左 Deskmini A300 寫左一篇分享文章 内容有超ram 及 cpu cooler fan 指引

https://www.chiphell.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1961875&extra=page%3D1&mobile=2
最關鍵係超ram

btw desk mini 個case support 3.5 x2 同 確定support ecc 就正
Deskmini 玩 soc 化 只用cpu 提供既 io 支援 Intel 果邊一樣 冇所謂既 pch
如果係中央田買 Ryzen 2000系列 cpu 送 game 留意 是 Xander 代理既cpu

https://www.facebook.com/176054119098544/posts/2067062329997704/
第二間鋪買嘅xander 貨有嗎?
好似ryzen係行既都係xander代理架wor
邪都同J寶都係
而家睇正都有冇post出
vega 64 對手係邊張?
更新 : 買到漢科保既 Ryzen cpu 是 水貨來
漢科肯保都係幫你Rma姐
真行係咪即場一換一?
好過jumbo, 都唔知嗰間咩公司, google都冇資料
jumbo都係幫你Rma
而家jumbo好多大路野都行貨 我自己部機係佢度執料
有個EZY原裝行貨貼紙, 屌, 邊撚度行, 唔通玩水行貨gag
搞到之前有送game消息仲閞心咗一陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞