Fujifilm討論區 (39) 迎接 X-T30 同 3支新鏡

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
X-T30 同X-T3 差2K 其實又唔係差太多

繼續等埋X-PRO3
想問x-t30仲要等幾耐先會係百老滙果啲發售?
最快3月中
睇完xt30 review 後悔咁早買咗xt3
佢同我講話批貨嘅鏡片有甩膠嘅情況,所以官方回收,仲話有公佈,但我又唔見好似有回收消息出現
唔係掛...上個禮拜先買左140
我就係想趁回贈入,點知佢話唔好買,其他舖都冇貨,因為要回收
啱啱出左xt30正路要等幾耐showroom先得玩?
view返啲相支16.4 紫邊好勁
遲啲係咁出更新你就會慶幸自己買咗xt3
同感。
仲以為得我個枝係咁,事關網上呢枝鏡幾乎冇人提紫邊太勁
xt20 有 18-55 kit + 35 f2
想買多支鏡
大家會 recommend 14mm, 16mm 1.4 or 16 2.8?
主要想影景 thanks
買之前都見人提過既
https://www.hksilicon.com/articles/1438278

我自己試 ,就至少要收兩級光圈先叫冇咁明顯
但之後影,就算開到最大光圈都冇,所以應該係睇情況

F1.4

F1.8
14 sure
你用什麼程式?
係XE-3 個LCD mon 睇同send 返去iPhone 睇d 光暗同色都有d 差別

我較返暗2度XE3 個mon 就似返d send 去iPhone 睇果張相既光暗,但係d 色都係仲有d 差別

有無方法可以整整佢
我發覺FUJI D 機影相要較高EV 0.3-0.7左右先會係IPHONE睇落正常D
你可以試下
用開a6500 想試下轉xt-30 , 兩部相差成3年, 但效能上係咪差唔多
三月加價
我講過了

成班龍友係咁話正

當我九up

瀨咗唔好問點解⋯⋯
今朝試咗陣開盡點4又唔係好明顯,尋晚影大廈就現晒形
註冊唔到會員,冇send email嚟確認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞