Fujifilm討論區 (39) 迎接 X-T30 同 3支新鏡

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B074WC9YKL/ref=psdcmw_499310_t1_B074WFNNKY

新手想問下 呢d八爪魚腳架好唔好用?
配xe3+1024夠唔夠做?
canon 出部FF 一萬 ,唔怪得知富士咁早劈價
兩個MARKET 黎既
我諗玩得富士都唔介意佢係ASPC 架啦
玩佢個樣, 玩佢D色同玩佢地既定焦
canon 出部FF 一萬 ,唔怪得知富士咁早劈價
兩個MARKET 黎既
我諗玩得富士都唔介意佢係APSC 架啦
玩佢個樣, 玩佢D色同玩佢地既定焦
又再閹割
我都唔明canon諗咩

部機唔勁
點引現有canon用家轉過去
遲d先出入門機都未遲啦

新手無鏡 揀咩都得
聽人講canon既機比人講閹割擠牙膏
比我都會轉買其他機
Budget 6000+
Xt2 定xe3 好
配18-55 kits
影連人帶景
揀好耐
唔考慮xt20因為想要joysticks
唔該咁多位巴打先
1萬既ff機其實真係對市場大衝擊
新入手個班好易會比佢吸哂
ff係皇道仲係好多人既思維黎
本身canon efs 個班都9成9都會想轉機
真係儲多少少上a73好過
不過新手唔識spec 又真係只睇價錢
會轉
未係依家呢2部
仲要等RF鏡出多d先
行山 平時causal用
諗住繞住d野用都夠高
3k夠哂啦 joby係幾實淨 但有d人話用2年會開始鬆 ,我自己有支間唔中用 用左1年就暫時仲幾實淨
終於有 等陣睇下先
16 2.8 點睇?
痴線 xt30包咗xt3大部分spec同功能
睇埋個價錢點,夠平真係買xt30好過xt3
富士做乜自己左右互搏
咪即係 xt20 / xt2 既分別囉
899usd
平2000 冇咁高需求真係xt30好過
雙卡 加直倒 拍片好d 比多幾千
Xe3 個Touch mon 好廢,反應好慢
所以無用過個touch mon
T3 個樣好J 過T30
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞