《APEX LEGENDS》討論區 #01

985 回覆
40 Like 10 Dislike
peacekeeper+wraith個組合太勁
你射得準埋到身對面槍法幾勁都冇用
人地用AR/SMG/LMG打你6-7槍先等於你射佢一槍
金散都係4發每發145 peacekeeper 6發每發110但隨街有得執真係
打到尾除非有kraber 如果唔係一支devotion+peacekeeper無論打郊外定建築物內都好勁
隻game真係比其他食雞game好玩好多, 同堆同隊友互動好玩好多
拎把金狙好似Titanfall咁quick scope 人好正 近距離仲好用過散彈 如果有得wall run 就仲正
金狙爆頭要你有紫/金頭 同埋紫/金甲先唔會一下死
囉過一次金,但去到尾二個圈都冇咩機會用
你fps幾多先?
我1060全低先90-100有小小時候會疾一下 大致順
定你只係行60fps咋
我1070行1080p 21:9都要全中先有90fps左右
好想買多張行sli
之前從來冇玩過pubg 類嘅game , 入去比人虐殺
因為呢隻game啲裝備好重要
百幾殺唔算高手喇
我已經見過過千殺嘅人喇
唔知點解一switch個畫面出去做其他野再switch隻GAME之後隻mouse完全郁唔到有冇手足知點搞
玩到7lv 1個都殺唔到 load入game果陣好大陣柒味
第一場零殺
玩fps 咁靚畫質好攰少少暈
有得復活個機制幾好
但一場都好似成四五個字
可以十五分鐘內完場就正
巴打 我之前都750
你去買張二手gtx 960或1050ti
幾百蚊姐 唔同好多
新手用咩職業 槍種易上手?
有冇scope 可以放大 睇到好辛苦
打咗幾場就5殺食雞
有人高手10殺carry
960玩食雞森林場唔窒wo 6xfps
你果張幾gb?
玩沙漠仲可以 但揸車就
雪場一落雪可以out game
但要靠角色組合
壓低自由度
相對上岩電競
pubg 真心唔岩 優閒game
reddit有鬼佬話自己20lv 0kill
當d 人bot 咁打
金狙爆頭 1 shot 250
打身125

滿甲滿血先200
金/紫甲都要睇能力
唔係件件都有額外傷害減免
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞