《APEX LEGENDS》討論區 #01

985 回覆
40 Like 10 Dislike
尻UP唔洗本
Facebook討論區:https://www.facebook.com/groups/apexhk/
Apex Legends HK Discord打機群:https://discord.gg/69kuTja
ps4版試過執全配件金peacekeeper
笑死
普通非care package槍都一樣有金槍
單純係普通槍 不過齊配件 同埋唔可以拆配件落黎
可以自己執子彈

而care package金槍就係散彈同埋狙
子彈冇得執 用完就冇

金頭回技能cd快d
金甲當你終結人地會自動回晒所有金
金背囊用道具時間減半
金仆街盾可以自己企起身一次

金狙鏡1x/6x-12x 睇人會highlight做紅色
紫裝同金裝數值一樣
不過金裝有技能 紫裝冇
金甲金頭金配件就有
同埋金狙鏡可以睇穿d煙
唔係wo,我有拎過
所以我先用lifeline狂執絕招劑刷野,其他英我都唔用既
有冇人可以擺低呢度嘅discord出嚟比大家分享下
我無記錯好似固定出一舊電池一甲/頭一配件
無武器
生命線藍空投唔會出兩把金武,只有系統紅色空投先會有。
紅色係地圖swap
藍色係玩家swap

印象中藍色有出過金散

金狙只係紅色見過

金r301, wingman打機械人出過
而家好似已經拎唔到
可能佢見太多人拎
https://www.origin.com/hkg/zh-tw/store/origin/origin-access/game-time/origin-access-7-day-trial-basic-monthly-
網址就呢個 但已經404
但係地圖有啲無人嘅地方有藍色圈圈
落嚟有金散 係咪有啲地圖隨機放?
似係機率問題 係地下執過幾次金散 但冇留意係唔係藍圈
地圖隨機放個care package 塗裝係 白底紅框
玩家放既係 白底藍框
地圖一堆細藍圈閃緊代表有高d機率有地圖出既care package
我間唔中見到地圖有藍色圈閃閃下
我仲望住落嚟周圍肯定無人 唔似係玩家call
幾次執都有金
應該係咁 我見到好幾次有
特登去望下都有正野
玩左咁耐 岩岩好似撞到掛 同fd玩左場 見到對面條友就即刻比佢掃低晒 最後同2個fd傷害都係0
心諗有冇咁勁 1打3 仲要我地還唔到手
以為你講藍色大圈

藍色閃圈係地圖隨機空投 容易出高階ITEM
執過金狙Kraber 金散Mastiff 呢兩把似係地圖空投先有
Unlock咗毒氣佬後硬係覺得佢跑得比較慢
唔知係咪跑姿問題
首周已突破2500萬玩家,同上已破兩百萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞