淘仔耳機集中討論(33) - 收爐你想買都無得買

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
之前好似見過有巴打出過弱水隻Masya?
強子ve
可以三日內退錢 不過比較麻煩要全額付款
但佢唔會發貨(淘寶狀態) 佢會另外搵方式寄俾你
就算你鍾意如果要改面板嘅話 都係要寄返過去
你唔鍾意嘅話佢就會取消淘寶張訂單退錢
(應該係唔想整衰個退貨紀錄)

佢都有寫任何理由七日內退錢
唔清楚點玩法

佢應承咗我 農曆新年之後借佢嗰隻兩鐵三圈俾我玩下 雖然話唔使收我訂金 但我攞咗隻濕鳩野俾佢玩下 旺角鋪頭嗰隻三動圈;同埋IG嗰隻QDC(諗住俾佢拆開做實驗,加多兩鐵變10鐵,因為我覺得人聲唔夠,佢自己都唔知加咗係咩聲 ,所以我同佢講我唔會俾錢做 下次幫襯扣翻錢咁囉)

農曆新年放緊假搵唔到佢
冇記錯好似話可以玩升級
出咗隻2+1 再同佢講話想加多兩鐵
好似都可以補錢升級

係寄來寄去比較麻煩 佢現成好似有6+1 6+2
我個人就等緊佢隻8+2
講緊盛裝舞步Dressage
問過佢個名點解改得咁尻
佢話鍾意睇馬匹嘅盛裝舞步
是鳩旦就改咗呢個名
平就水月雨平頭
貴就6000幾
有冇有源speaker
係咪得KEF有DAC
VE Monk 極抵玩
但外觀普通到似收音機跟機平頭塞
想試
隻CCA C16電話直推係咪推唔郁?
有啲興趣
原來dressage隻6+1貴過jq隻8+1咁多
唔係太明白,
上面講都係有源呀
正常都有獨立解碼。
好似係
來呀巴打
電話推難d,比 C10,ZS10,V80 都難推,雖然無 E5000 咁難推,但電話推人d聲幾後。
所以我覺得8+1pro係值得試一試先
jq8+1唔係冇得揀面板同有啲大嚿其實真係幾吸引
等緊淘仔啲舖頭放完假就盲入c16

究竟邊個價先啱
如果講純動鐵
其實我覺得有3分頻已經好夠
除咗唔會有動圈的低頻質感之外 其他都係用數量來堆疊聲音嘅厚度 太多嘅話 如果做分頻做得唔好反而會唔舒服 上面有一位巴打講到會朦 我真心會直接skip

類似嘅嘢可以試吓AAW W900
不過呢隻野唔知點解公模個圈係唔識郁
我記得之前有個巴打做咗隻私模
成個平衡感比隻動圈嘅低頻破壞晒
所以佢減價到12k 我最後都係冇出手
唔清楚 貌似係佢未出名之前嗰個價
直接問佢幾錢 我諗如果送客嘅話應該壓到佢去4千幾
因為呢個價就算係雙十一都係做唔到
熟客
有興趣試下隻ds6+2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞