淘仔耳機集中討論(33) - 收爐你想買都無得買

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
個人推薦強子
實際上都係兩低一高,個中頻靠單元頻率重疊個位做中頻
呢兩隻比一定係強子
senhear 上到 v8 先有得同 335 ve6 比
我頂 見佢就嚟到期啦 買咗添
佢話好似會出到動圈嗰種感覺
冇記錯之前試過呢一類型嘅野好撚荒謬
啲聲散到不得了

冇喇冇喇
咁奇怪嘅組合仲要話自己係reference 取向
可能佢條導管會救到個聲,個形狀咁獨特,同ue900s有異曲同工嘅感覺
同問
用緊pioneer se-ch9t, 條線有一邊mmcx頭接觸不良,有咩替代線好?另外同佢同級或者更好既淘寶耳機有咩好介紹?
耳機新手想淘個耳機玩下 500左右budget 多少少都ok
歌路雜食 RAP歌比例比較多 求推介
同埋係咪呢個價位都唔洗額外買多條升級線?? thx
基本上IEM cut costs
一定cut cable cost
好多萬幾蚊大牌子送嘅工廠生產鍍銀線
淘仔199買到 好明顯用機器啤頭

zsn cca c10送嗰一條可以掉 爛聲
本身仲要有臭膠味
之前買過ch5t
動圈唔玩換線不如直接買Final E2000 / E3000
大魔王竟然唔係S
反而係u12t
無ds14t太冷門
之前都睇過
見到18t同仙女座高過Phantom我就知唔使睇落去
同佢喜好爭太遠
其實佢由始至終都係一個寂寂無名嘅不知名牌子
大陸代工廠商來說可能有一點點order

得四張枱 你覺得規模有幾大?

之前一直想找一款混合單元
可惜找不到直愛
去試了4次大魔王 又沒有那一種財力
就在淘寶找找有沒有14 16 18 20單元的奇葩玩意
一直以為淘寶20單元也不過6000蚊
見到DS有14單元想試一下 但一次過畀過萬太過冒險
就訂一隻Ds 2+1試下 考慮到好多做大廠仿冒品
都冇能力出混合單元耳機 (事實上係喺EST未推出之前最難嘅調音組合)
之前試過好多混合單元都好難聽
一係個低音一嚿嚿 一係個動圈唔識郁
一係啲細節唔見咗 總之就冇乜覺得合格嘅

同埋佢冇賣出過中國以外嘅地區
有問過佢點解唔咁做 條友好似唔識英文
而且唔係好相信嗰啲評價網站 覺得要比錢買高分
所以你唔會喺任何外國網站搵到佢嘅評論

烏克蘭24/16單 (試完呢兩隻野之後你會覺得
就算係淘寶嘅DS 14可以稱得上完全屌打)
去過十幾間買耳機嘅鋪頭
好似得一間肯去試我嗰隻Ds 14T
佢評價係分離度都幾好 但係好食線材
商人角度佢會覺得係條線救左個耳機
(其實佢想你買其他嘢)
排行榜不嬲都係睇評價者喜好佢
同有冇收人錢
如果你覺得佢個喜好同你相似嘅話就有參考價值
phantom真心正
得閒去試多次先
3.5*插頭位有logo
想試下TFZ no.3
淘寶679人仔邊間信得過?
瘦佬好似有得試?
Ching條升級線係邊隻?? 我諗住都買CCA C10玩玩佢
鏡面靚好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞