淘仔耳機集中討論(33) - 收爐你想買都無得買

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
我覺得r studio 個老細同佢細佬手工好d
等緊你買
有無人玩過呢隻天天動聽T2?想問下呢隻點 (呢隻係雙圈新版,唔係果隻抄VSD3 嘅圈鐵)
reddit 同head-fi 班鬼仔話呢隻係白開水調音
最主要唔鍾意佢用來加固嗰一款熱縮通
買過一條線 同試過其他線 整體外觀顏色上
調音方向都同我個人感覺唔夾,不過呢啲嘢好主觀
T2 PRO 唔係白開水, 調音唔係 ip 果種水果味. 人聲較中性, 唔冷唔單薄剛剛好, 空間感寬廣. 女聲有 final e3000 果種通透質感好細膩, 好柔潤. 樂器聲似 AKG N30 般乾淨清晰, 分離度很好. 低頻量偏少, 但用耳棉可以有改善. T2 有正常齒音, 但無 V80 咁誇, 煲開會有改善. 分析力同 V80 差不多, 但唔及 C10, 整體調音同 KZ, CCA, TRN 係有D唔同, 想換下口味係幾正下. 反戴就一般般, 唔係太舒服.

因為淘仔都係叫呢隻叫天天動聽T2
所以我就想問T2(唔係pro 版)
因為外國啲人話T2 pro 啲高音比T2尖,尖到有齒音,所以都係推T2
有人重話同仙女座啲聲底幾似
綠仙高音勁d,可以去到好盡 ,但人聲無我隻 T2 pro 咁潤,比較薄而帶微暖。T2 pro 人聲同樂器係比較平衡,人聲位置,同厚度都剛剛好,所以出黎d 聲比較自然,屬耐聽型。無試過 T2,但平成舊幾水,都應該幾抵買下。
給了一個拿 宙斯+ak sp1000 copper+ve13的effect audio 特別供應線材的人聽14t
他說人聲很暖很好聽 但他覺得高頻不太夠
打開了高頻增益 配ccdd 他覺得高頻會拆聲
其實我都覺得高頻增益有點過火 會拆聲
所以如果買的話14t^2 其實很足夠
或者直接只要其中一個模式的聲音
可以更加便宜
no.5?
巴打佢係講緊耳機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞