淘仔耳機集中討論(33) - 收爐你想買都無得買

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
長期戴舒服d
隔音好d
不過私模日日要清潔
見到條管有耳屎 就想幫佢通一通渠
lm
http://www.2l.no/hires/index.html?
檔案格式試用網站
MQA FLAC 5.1 DSD 64 128 256
如果去佢哋商店會有DSD 512
有無巴打知有咩software可以睇頻譜分真假無損
用緊2+1 想買升級線係咪去亮點買就啱㗎喇?
有冇巴試過hz5pro
期待更多聽感
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60535&snA=13372

原文刪了 不過可以用這個
這個是用來量度動態 原文有提及什麼是hi res
不過刪了
試左pw no.5 聽人聲係好爽
但人聲mode下真係太暖 暖到背景好糊
分析力完成差過之前 接受唔到
Ds14t夾Ccd又點睇 想提升三頻 平衡向
四絞出街又方便
自己試 冇必要跟我一樣
500蚊內邊隻耳機聽流行女聲最好 thx巴打
from other brother講 28條線
呢條鍍金用黎夾 V80 聽 live,女聲,hires 歌真係好正,d樂器聲直頭係非常華麗,但如果d file 差少少,即刻變左照妖鏡,人聲除時變得尖薄又冷,唸住試下條3合1銅線,應該會夾d。

見大家都無提個zs5
我條自制垃圾線又斷左
想問下買線去28 買定淘佬好

btw. lee到係米開始無咩人去天華買線
6+1 皮爾收 老闆覺得銷量不好會下架
6+2 反而會漲價
6+2 換新單元
本身都覺得貴
巴打最後買咗jq8+1?
係,未送到
等你包膠
依到開始越講越貴 邊到仲有人提Zs5
入門係強子同兔
越黎越離地 其實上到2K價錢,我會過番隔離 post,入 n3ap, fd01。

btw,28瘦佬d線的確平靚又高質,好過銀線坊天華,又有得試。一舊筆值就 trn,兩舊筆值就 $180 三合一銅 (人聲厚前味道濃),$199法國 pcocc 高音勁正,空間感好寬,樂器線條夠清晰,低頻收斂但夠彈,係條線比較硬。
見人地某南亞牌子甩咗個面板
香港工作室修理700 包打磨

自己想換面板 但要重做機殼
收我2.8k

egger樹枝真係咁硬?
唔可以直接切個面板出來?
之前8+1的巴打
用咩機推?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞