新iPhone據報將全球減價千五蚊港幣

266 回覆
373 Like 24 Dislike
新機都冇3.5mm同 touchID....
點買呀
有部8plus 有部6s.平時冇乜點打機
其實6s 都好夠用又唔係點樣影相
係舊電差啲
買左8plus 都覺得自己有少少傻仔左
不過xr 真係好啱非重度用家,假設由6s/6splus換

ps. 換8plus純粹想試下大機同覺得個true tune mon 睇得舒服啲
換大機除左想換大mon,電量都係原因之一
以前用細機真係幾粒鐘無晒電
平900蚊買,算唔算傻仔?
早買早享受
遲買而家唔止平幾舊
d 人係咪 on9,8千叫合理?係咪忽上腦啊,不嬲高端手機價錢個 range 就 around 5千到6千左右,一直以黎都係咁上下,以前 iphone 都係4千幾蚊,佢個時用既 hardware 又咪係個個年代最 top 個 d 料,而家個價double 左有多,都叫合理? 咪撚柒傻啦,你買第1代既 i5 cpu 同第8代 i5既 cpu,佢地每年出個價都係企起千5左右依個價位,唔會無啦啦绝變左4千蚊粒 i5, gay cook 根本當你地水魚渣,本來賣4千幾蚊5千蚊既 iphone, 就當人傻仔,翻個 double 都唔止來賣,梗係冇人買啦屌,搵笨7,而家已經唔同以前,好多人已經唔會盲目每年追新機,而且 apple 已經通街都係,冇乜分别,
8plus 個mon 明顯靚過xr ,點會傻
回水呀dllm
當然數就係咁計,但可能我隻眼差啲,我6s同8plus 都唔覺得個解像度有好大分別,所以我用xr 既話應該都會接受到
但係諗到下代又5g 又真全mon 就冇乜意慾買呢代,同埋用用下大機覺得真係太大部太重,xr 都係太大,如果有6s size 既全mon 版(唔要m 額)就狗衝,3d touch 雙鏡 同 oled 呢啲對我黎講係bouns
睇緊6+ 256GB, 我見apple store都要8k,
但係price.com有D行貨店做緊6千幾,
信唔信得過..?
6千就真係可以即屌
https://www.price.com.hk/product.php?p=274763
不過, 如果美國又玩禁運晶片俾華為, 咁IP好似又有機會搶番個佔有率
官網8plus 256GB $7399
邊度要8K
sor, 多謝巴打你睇得明我UP乜sosad
打左6+
iPhone 4千幾講緊幾多年前
嗰時啲樓都係幾千蚊尺,家下閒閒地萬幾兩萬一尺
水脹船高佢仲賣4千幾就食得屎啦
都係貴
完全2回事啦,屌,香港樓係俾大6人抄貴哂啊仆街,加上地少供應少人又每日150人落黎,唔貴就假啊含家剷,點同手機去類比啊,要平要勁 hardware,大把選擇,做咩要花幾倍錢去買 iphone, on79 xr 都成7千買左仲要俾人話你窮撚,7千蚊我買note9 買到有突啦,屌
香港人就係咁撚奇怪
愈貴愈有人買
我用8解像度都唔高,有乜所謂?

用xr又有乜問題

你都on柒鳩
回水
iPhone 4s已經賣$5088,2011年已經過咗$5000
如果全日都打機,一日叉兩次
普通fb lihkg,一日一次
一部電話賣一皮已經夠on9
出埋個垃圾漏音airpod 賣千三蚊仲on9
買果D就更on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞