iPhone XR 討論區(8)

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
xr粗多倍左右 有時係幾礙眼 但都唔影響日常用啦
一定要用薄case, 再用厚case 會好難渣手
想問下有冇人部XR升左ios12.1.4之後個wifi廢左?
我部router係廳, 係廳時收爆時速度正常
番到房有兩格, 測速得10mbps, 有時個位數同經常斷線
但同一位置用iphone 6s+測有100mbps以上
上ios12之前部XR都有100mbps以上

拎過去天才吧問, 佢幫我重置左部機都係咁
亦試過重開router同改wifi channel, 都唔得
router係R7000, 2.4GHz同5GHz嘅SSID唔同
咩CMHK有咁平賣咩 我問都冇既
要用某啲plan先有呢個價

我2-14買左俾老婆 買左6600 (XR 128, 藍色好多地方都冇貨)
我而家有2部6S+
APPLE會唔會收架
我自己又心思思, 但又唔明點解XS貴XR咁多
依句真
原廠透明case好fit
Spigen既膠套已經好正, Apple果件
諗緊好唔好拎x 去換部xr
影相啊 TOUCH ID 上網果D
佢TRADE 完都係俾GIFT CARD
不過佢直接SCAN GIFT CARD幫我減
我就係由spigen ultra hybrid轉番原廠
點解既 唔好用咩?
諗住入手XR但唔知揀咩色好
一開始諗住買黑/紅
但見黑玻璃隻色麻麻 紅玻璃隻色又太深
今日落完store隻隻色揸上手玩過又覺得其他色原來都唔差
好糾結好想快啲出機呀
太陽光底下嘅深紅好好J
見人用橙色都ok
唔會太深色
有。
我之前都有係呢個post問過,間房收唔到5GHz既wifi,連2.4GHz又不停話我incorrect password,之後改咗2.4GHz既名後就冇問題可以連到。
但尋日又開始唔得,2.4果個連唔到,但屋企所有apple野都連到,得xr唔得,搞到係房要用data
我之前都係用spigen ultra hybrid,
有幾次落車時部機飛出石屎地都無事
手感又好, 15美金左右無得輸
原廠case我驚會變黃,心大心細
淘寶啦
買黃色啦
但實你太大舊
尋日去完apple store試手感
試完就即刻比錢
原來部xr可以薄番咁多
我尋日問過藍精靈話防uv
唔會變黃
其實有冇人係TB買CASE...

我買左部電話俾老婆之後 我又心癢癢...
薄case對我黎講即係唔防撞
只係防刮
Why not air jacket?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞