堅稱黑人智商先天比白人低 諾貝爾獎得主被剝奪頭銜

275 回覆
852 Like 21 Dislike
發現黑人身體構造有d唔同既都係種族歧視
之前美國有人報警
個警察問報案者
疑犯係咪黑人?
個報案者答 it’s a dark white
政治正確真係On9
哇呢段完全翻譯到錯晒wo,唔怪得我覺得呢段唔make sense 啦又話後天比較重要但又話先天影響到黑人蠢過白人...根本原句係話「我都希望見到studys顯示後天重要過先天,可惜乜證據都見唔到」
老老豆豆天生比較強嘅身體質素 代價係智力比較弱完全唔出奇

物理學可能難D, 果時非洲重脫離殖民+重建緊
有一個問題

到底黑人,白人,黃種人
不同人種的分別
可唔可以用"亞種"去看

亞種是種下面的一分類群,可能因地理阻隔而造成之形態上略有差異的同種分群;同種不同亞種的個體,仍可以交配繁殖,一代代繁衍

可唔可以定義使亞種 影響性其實好大

犬,現代俗稱為狗,一種常見的犬科哺乳動物,與狼為同一種動物,生物學分類上是狼的一個亞種。
嗰啲笑過亞洲人jer短嘅全部都拉去坐
左膠害世
講事實有錯咩?
就算係奧巴馬主政時期既美國都係普普通通炸
東亞人係潛在既威脅
依家唔食住幾時食?
人既差異太細,所以唔會係亞種
諗下狗都好多種
芝娃娃同大狗其實都係一個種叫家犬,甚至狼同大狗仲似樣,但依然唔係同一種
係冇證據證明後天重要過先天
就話先天重要啲
唔係咁嚴謹囉
佢發現到證據都要屌佢
力架

wakanda

活在幻想中
正皮係比華生
講真話
睇埋最尾果段條友似真痴線
講事實啫
咁叫班大愛撚解釋下點解冇一個黑人國家係發達國家,除左智商低仲有咩原因 南非俾黑人統治之後變左犯罪之都,美國黑人犯罪率你全部種族之中最高,講事實都叫種族歧視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞