堅稱黑人智商先天比白人低 諾貝爾獎得主被剝奪頭銜

275 回覆
852 Like 21 Dislike
智力 黃>白>黑
體力 黑>白>黃
樣貌 白>黃>黑
講真話被迫害
同一時間左翼又話phenotype 係偽科學
白人 genes同黑人比差別都唔大
應該除去 race 同ethnic呢啲有色眼鏡
大家都係人類咁話喎
有乜所謂
James watson既成就根本唔需要Nobel prize嚟肯定
我睇書唔係攞
而係條女照咗x光片放咗喺同佢合作既教授度
嗰教授俾佢望啲x光片,
令佢哋肯定自己諗法係啱
同fine-tune 咗個model
見到DIVERSITY膠就想笑
不如討論下左膠聖人,人類唯一救主的孟德拉仲有意義

條友玩到當地變成點
如果佢堅稱黑人條撚先天比白人長會點
而家教學著重鳩背梗係勁啦。
有AL年代,phy,p.maths, apply. mathsd女90%收晒皮。入到工科讀數學,班仔hea上日日打機啪啪啪都完勝班女,我見過有d女走去話教授出卷出d冇出過既deferential 4次元方程式,用唔到Hessian rule check。
叫條友食膠啦。
盲生,你發現華點了。
愈來愈多on9必修科
其實你第一句都唔講得 以前有個NFL講波佬咁講完,比人告種族歧視然後炒咗
佢地咪係弱智囉
事實上係有Rosalind Franklin嘅photograph 51佢先諗到DNA嘅structure
一嚟Watson冇問過Franklin拎permission去用佢嘅experimental founding
二嚟Watson係就咁take credit冇話畀人知Franklin將相貢獻幾大

佢係咪聰明?絕對係
25歲出paper講發現DNA structure 唔聰明唔會做到
但佢個人格係唔係一樣咁好?
咁就唔一定

但其實而家拎走哂佢堆title
都唔會影響到佢喺學術界嘅創舉
冷泉港實驗室發表聲明譴責華生言論,稱此說法完全沒有任何科學依據,絕不代表冷泉港的觀點,嚴詞批判「濫用科學之名,行偏見之實」

究竟係邊個無根據, 邊個有偏見
黑人已經好多優點係大家公認啦,賓周又大、運動能力又好
點解唔可以承認智商係比人低,無人係完美
咁啲白人研究咁鐘意話黃種人賓周細,又唔見黃種人走出黎話racist
黑人牙齒相對比較白
若然屬實會唔會是「濫用偏見之名,否科學之實」?
智商低有其他嘢補足㗎嘛 智商主要講緊邏輯處理能力,咁可能人哋體能好啲,藝術好啲,視力好啲咁呢事實嚟講唔喺話邊個比較superior,而係話carry緊邊的genes嘅人有邊啲特長/弱點啫
同埋理論上越mix就越強,因為本身都係咁進化出嚟,如果越近親繁殖只會越来越弱越來越差
我記得有個體育評述話黑人白人肌肉構成唔同,各勝擅長都被左膠鏟到反皮
成班連登仔搞錯晒成件事
人地唔係因為話黑人智商低所以被人屌
係因為佢話黑人“先天”智商低,而呢樣野係冇科學證據,但佢仍然堅持
而家科學家仲未完全了解到邊d基因係影響智商
黑人智商低有好多原因,唔一定100%關基因事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞