我敢講,冇人可以贏到張衛健做嘅孫悟空

239 回覆
810 Like 48 Dislike
就係兩套都睇過曬。淨係睇過張衛健版班冚家剷憑咩同我哋拗
唔忠於原著加入本地創作文化都算,香港人鍾意睇亦無可口非,但係冇理由踩到六小齡童扮嘅孫悟空衰過地底泥呀
蜈蚣精嗰集錢嘉樂幾撚戇鳩,淨係變如來佛打死四師徒咪算撚數囉,使乜變返原型俾雞精收死

仲有,如果真係要比較扮馬騮精。張衛健真係同六小齡童瀨鞋底都未夠資格
六小齡童(章金萊)係猴王世家四代猴王........下刪百字
明明就係你呢啲冚家剷踩到張衛健地底泥 根本大家拍既野都唔同,完全唔可以拎黎比較
你要比較就搵返個忠於原著既黎比
拍嘅嘢唔同?你喺度講緊乜
呢個post係講緊西遊記嘅孫悟空。唔通你講緊龍珠

仲有,邊個踩邊個使唔使cap返張圖你睇?
屌 拍既野唔同 咁咪撚應post啦 套套都唔同架啦 唔比較邊個似咁比乜撚野
蒙大帥真係拍得好正,同大軍閥好似
不過佢唔算成日出場,你日日見狄奇同達哥洪永城就無哂癮啦。
大陸人近排都反緊六小齡童
然後連登仔不明因由就反埋一份同大陸人同聲同氣
Agger
但唔好再打殘體喇
[size=5幗[/size=5]
連影視台都有五毛入侵
今日冇大帥哥睇好唔慣
佢個樣夠中性幾似呢個角色嘅氣質嘅...
不過佢啲戲真係
啲對白讀出來嘅
唔係唔做 fact check
只係上網搵到嘅版本太多
都唔知邊個真邊個假
要fact check 都無從入手

例如串佢冇毛都有2個版本: 電視導演同tvb高層
啱啱睇完你呢段訪問
先知真相

但cctvb續約片酬好低係一直聽返嚟嘅傳聞
就連上網search 到大部份嘅result都係咁講

或者我得閒睇下搵唔搵到志雲飯局睇下
但又有另一位巴打話tvb冇壓佢片酬
難分真與假
可唔可以講多d
點解余小姐要咁做?
余小姐同張衛健有牙齒印?🤔
視帝祥做d濕鳩角色先好睇
以前佢拍電影好正
六小齡童係未以前亞視播過個套
如果係既話我記得幾高質,
同期亞視仲有三國演義,都係好正
張衛健都吹奏已經顯得品味愈來愈低
可能新一代其他演員太廢,一比之下覺得佢勁
好似天地豪情根本係膠劇,重播都有人吹奏一樣
六小齡童版本 佢做果時我都未出世
可能真係好忠於原著好好睇
或者佢係文化角度真係一部好值得欣賞嘅作品啦

但我始終冇睇過,唔隨便評論
但我覺得應該都好難取代到張衛健做嘅孫悟空係我心目中嘅地位

我覺得兩部戲嘅定位唔同
一套係跟原著
一套係改篇娛樂向,輕鬆搞笑d

但我都相信好多人睇咗張衛健做嘅呢套西遊記,令佢地對西遊記嘅原著有咗興趣,咁其實都係一件好事嚟
以張衛偉係大6名氣加上係做孫悟空
拍電影新年檔期票房唔會差過郭富成同丹爺
其實葛文輝唔差過黎耀祥好多
但齊天大聖個套既人物角色設定廢好多
講到豬8戎好廢
反而我好似冇乜點睇過張衛健拍嘅電影

有冇邊套好睇?😂🙈
佢後生拍電影雖然套套都係拍四大天王 唔係就梁朝偉 但啲戲唔收得
呢套西遊記好睇過tvb wo
大把人睇啦7頭 要獻醜就死翻屋企啦 唔係個個好似你咁井底之蛙架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞