我敢講,冇人可以贏到張衛健做嘅孫悟空

239 回覆
810 Like 48 Dislike
細細個果時好鍾意睇西遊記
果時仲未知邊個係張衛健
只係知有隻馬騮仔叫孫悟空
覺得果隻馬騮仔好搞笑好得意
日日夜晚準時僕係電視前面睇隻馬騮仔,跟佢讀埋d鬼馬對白

咁做完第一季之後
隔咗一排出第二季啦
咁本身都好期待(果時我唔知原來轉咗陳浩民拍)
睇咗幾集,嘩,都唔好睇嘅
但又唔知差在係邊
睇真d ,咦,隻馬騮好似都唔同咗樣
雖然最後都睇哂成套
唔算難睇嘅,但睇嘅時候唔似第一套果時咁過癮

我敢講,冇人可以贏到張衛健做嘅孫悟空

到而家都冇任何一套嘅電視劇嘅其他任何一個嘅電視角色,可以令我印象咁深刻

直到呢排佢返tvb拍大帥哥
我大半年都冇追劇都專登開返電視睇佢
講真,套野如果冇張衛健嘅話真係一d都唔吸引
劇情麻麻地,有時唔合邏輯又有d夾硬
全靠狄奇救返哂成套戲
但最可惜,最後比一個累事達哥破壞哂成套戲,連張衛健咁勁都救唔返,由好片變爛片。。。真係好可惜。。。唯有當自己冇睇過最後果一節😭🙈

Btw 呢排睇返張衛健佢大帥哥嘅訪問
真心愈睇就愈鍾意佢同愈佩服佢

好似話佢想做戲贏到發哥咁,自信得嚟又唔自大
https://youtu.be/-Py0Bd4LEEg

仲有佢真係好有風度,明明達哥做戲成pat💩咁,佢都仲可以係個訪問度讚達哥做戲做得好好(比我就應該講唔出啦)
https://youtu.be/r4hb8k0TWMY

真心好欣賞呢個香港演員,演技,創意,仲有佢個個性,全部都好正
當年tvb拍完第一套西遊記之後唔要佢,搞到佢要返大陸發展,唔止係tvb嘅損失,仲係全香港所有觀眾嘅損失
真心問 拍完西遊記點解tvb唔要佢
啲歌都唔差
聽緊佢首蜜運,身體健康
傳聞好似話tvb嫌佢片酬貴
以為求其搵個人都可以代替佢
所以結果就真係求其搵個人頂佢

1996年張衛健拍攝的《西遊記》為TVB賺了將近5億廣告費,但是決定拍攝第二部的時候卻將張衛健的片酬一壓再壓,最終卻十分倨傲的告知他續集換人了!
我只想身體健康

其實西遊記主題曲都好正好有意境

其實救世與玩世 永世在變動
其實妄性與佛性 兩性存其中
難道再過百千世 這世上色即空
時空中也許早有類似幾個夢

收皮啦柒韡
Tvb on撚9
人工高唔高係睇個藝人有能力搵幾多錢
數都唔識計
抵佢攪到今日咁
好在張偉健爭氣
想知西遊記2搵其他人拍賺少咗幾多
周星馳
當年果套西遊記卡士真係完美
我睇既版本係: 佢自己講過一段經歷 佢比一個工作人員串佢 ‘你沒有了毛(孫悟空),你什麼都不是’
佢話想擺脫孫悟空同證明比條友睇,佢唔做馬嬲仔都可以紅到得起
所以先剃晒啲頭髮同返大陸發展
Error
呢個故仔都好出名

Why not both

出賤價片酬+串佢
嬲到佢走

所以佢由果時到而家都一直剃光頭證明自己

最後都比佢證明光頭都可以咁成功

Btw 光頭都可以咁型
Google打張衛健 光頭/前輩 都已經有
好鍾意聽佢首 至情至聖🙈🙈 首蜜運都好聽
唔夠 ducky 靚仔
唔好理佢大唔大牌 好老實講
如果我咁比人串 我都會走 去證明自己
https://youtu.be/yPNpBixE_SU
樓豬睇下乜叫無法超越
六小齡童根本係馬騮
都唔知你到底幾細個先可以張衛健同陳浩民都分唔出
人地使鬼做咩
yo洗乜驚呀
呢啲白痴口頭禪
講孫悟空一定係六小齡童 先係無可超越
高片酬就有原因㗎啦
有啲野係成正比
打 "張衛健" +"2億" or"5億"
都搵到一堆 result
不過 content farm多 唔知真定假

有話佢幫tvb賺到2億
有話佢幫tvb賺5億

不過都不約而同咁話
佢片酬好低,每集得幾千蚊
計落果幾億淨係分10萬8萬零頭比佢

如果係真,都難怪佢會離開嘅
隻馬騮柒到
傻閪

睇嘢睇表面唔睇年份唔睇條友個動作
條友直情馬騮嚟㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞