我敢講,冇人可以贏到張衛健做嘅孫悟空

239 回覆
810 Like 48 Dislike
照你咁講 陳偉霆咪唔踩得?
我肯定全部踩六小齡童呢套西遊記嘅傻屄戇鳩冇一個睇過
淨係三打白骨精呢幕都收你張衛健皮啦
但了角色係扮孫悟空唔係扮馬騮
唔係扮得似馬騮就叫演得好
咁張衛健嘅版本無論角色魅力同獨特性、記憶點
都更勝一籌
我過咗二十年都仲記得佢講過嘅金句
至尊寶
馬騮都扮唔似拍乜撚野西遊記呀
求撚其costplay呢個咪得囉
反正都係叫孫悟空 唔使分咁細啦
簾洞
普通話+簡體點睇得落 大陸仔啱晒
wfc支那版咩
扮馬騮似又點
香港人就係鐘意睇張衛健扮既齊天大聖
一望個post,成班支那五毛狗露曬底
你一世睇tvb啦!好撚絕大部分網上歐美劇日劇韓劇都係大陸人做字幕
樓上有巴打講得好
大帥哥好多位好尷尬,
但真係因為純張衛健既個人魅力,
足以屌打TVB好多既劇。

睇好多訪問同同佢合作大帥哥既演員
佢一個CARRY晒,好似話全場得曹永廉一個
夠反應接佢,講真因為DICKY好多演員都
做得好左好多,艾妞天嬌李細龜仲有原來好戲果D
佘南同根本英俊,可惜女一同男二,即係洪狗同達哥真係嚴重唔夠班,不過佢地係佢地既水平黎講已經超水準了。

孫悟空,方世玉,小寶,狄奇等等
其實演法都相似,但佢就係唔會令你睇到悶
賺成幾個億

嗰時張衛健好似得5000蚊一集

TVB真係好撚戇鳩
呢個傳聞應該係假架

你睇返我第1個post第2段訪問片,3分20秒左右
張衛健話拍大帥哥之前唔識佢,係拍劇果時先識
不過達哥真係敗筆嚟
對白生硬冇感情
連d配角嘅演技都好過佢呢個女一

唔要達哥 還我天Q啊
最尾係船度同大帥哥d對答完全冇戲
佢孫悟空個造型 就算過左22年既今日睇 都係好前衛 唔outdate
其他孫悟空真係好樣衰
我都唔明點解揀佢做女一
連琪琪都好戲過佢

不愛江山愛美人
最後果幕個設定明明應該好感動但睇到我好感慨
「多謝你係我生命裏面出現 我真係好愛你」讀對白嘅,一d都唔sweet

比我嘅感覺係
根本佢一D都唔愛狄奇

如果大帥哥之前係跟天Q走我都冇咁嬲

還我天Q
最唔自然係達哥隻西手
小學雞玩drama咩
星爺啲角色好笑on9啲
張衛健就精靈醒目啲
其實兩個都唔同style,都正
不過艾妞天嬌好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞