我敢講,冇人可以贏到張衛健做嘅孫悟空

239 回覆
810 Like 48 Dislike
唔拍你有得睇咩
冇睇sorry
可能佢會咁講:
命注定,運難卜,三衰六旺好難捉
笑死
睇完呢個post 我終於明點解香港咁多on9閪
完全唔做fact check
當年根本唔係cctvb串佢無毛 cctvb亦都無壓佢價 甚至係瘋狂加左幾十倍
佢自己上唔同節目都親口講過

個陣拍完西遊記1 合約就到期 佢本身份約好少錢
咁岩佢去左台灣做野識左個前輩
個前輩就教佢點樣加人工
tvb日日打俾張衛健問佢續約D野
個前輩就教佢唔好應承 話諗下先
如是者過左十日八日 , tvb開左個原本價錢既幾十倍
張衛健都開始動搖 但個前輩叫佢等多一兩日
點知第二日新聞就出左話西遊記2換人
張衛健打返tvb話唔收錢都肯拍西遊記2 希望唔好換人
但tvb話已經出左新聞 無得補救了
串佢無毛係出面既導演

2:00 講出面既導演點串佢無毛
https://www.youtube.com/watch?v=W-VPe9_hcNA
至於續約單野 佢係志雲飯局有講
但依家連大陸網都搵唔返呢集
相信佢自己都無辦法超越番自己
Twins係封神榜
你訓醒未呀
唔好攪啦,我睇周星馳算啦,聽佢把死人聲就想死。
轉左陳浩民
但之後係咪又整多套同呀SA既比佢?
http://www.lizhi.fm/416878/2521344013768642566

岩岩搵到志雲飯局聲音版
36:45 開始講佢點解無拍西遊記2
以柒黎講真係冇人贏到嘅
不過以演技黎講,周星馳就屌打咁囉
佢上大陸節目啲talk show有講過
1.比人串佢(有開名) 佢直接剃撚到光頭
2.話其他人都可以代替佢,壓片酬,走出大陸發展
3.初期係大陸好撚頹,又捱撚到出頭天
個故係真
好似佢上大陸真人秀果時親口證實過
佢拍開古裝一定要光頭,做乜講到佢光頭都有古仔咁
講真,留係 TVB 只會浪費咗佢,個陣出走唔係壞事。係無拍西遊記2有D 可惜,如果係佢同郭政鴻的通臂猿猴打就過足戲癮。

其實一個人的氣場真係可以帶起成套戲的其他演員,張衛健帶起咗套劇好多人,艾妞天嬌都係,唯獨達哥洪永城仲係點極唔化。當年巾帼梟雄,黎耀祥鄧萃雯兩個又係帶起哂成村人,連吳卓羲都帶起埋。呢種氣場,真係只有舊派演員先仲搵到。可想而知當年的西遊記1幾多猛人。

樂小姐同珍姐叫張衛健返黎拍都可以做倉底避過頒獎禮,可想而知余小姐的影響力幾咁驚人。
lm
睇完大帥哥, 我會有D 鍾意左其他角色, 覺得其他角色係呢套劇入面都有進步, 除左蔡思達, 佢真係毀左其他角色努力營造出黎既氣氛, 好多時佢一句讀書式既對白, 冇感情, 完全波動唔到觀眾情緒,

最佳例子應該係最尾大帥哥同馬炭互射個幕, 佢一講野, 真係屌左出聲
連登仔反支反到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞