林鄭:係議員通過收緊領長者綜援年齡,可以全怪我嗎?

264 回覆
353 Like 10 Dislike
呢個濕鳩政策係當年689施政報告高質提出嚟嘅
當年邊個有份致謝
投反對多數都係俾班廢老話搞亂香港既
好黑色幽默
成功爭取
呢個濕鳩政策係當年689施政報告高質提出嚟嘅
當年邊個有份致謝
葉瘤贊成
領展個時又係咁,當年泛民保皇都贊成,除鄭經翰係反對,有個盧婆婆仲司法覆核,仲有老野遊行反鄭經翰話佢阻住賺錢,到依家領展加租迫商戶走街市賣貴餸班老野就後悔
因為知道香港已經返唔到轉頭
可以落手劏埋班老豬
幫黨打貿易戰要緊
證明係冇腦建制一份子
支持取消埋兩蚊搭車同公屋政策
將現有公屋賣比領展
舉手機器盲目舉手
終於出事
一嘢轉真on9,人哋外國都有改呢啲,不過係逐年逐年加少少,人哋60變65個改法係你已經攞緊繼續攞,59嘅就可能要等到61,58嘅就等到61歲半,57就等到62咁推落去,一刀切真on9
死撚左一半啦仲得閒後悔咩
支持取消兩蚊搭車
民主黨全部投棄權
而家出黎嘈
狗咬緊狗都唔知你咁撚認真去Take Side做咩
咁一向投棄權就係一個保險做法
取消啦應該
不如順手推埋強制 60 碎安樂死啦,政苦又可以慳返啲錢進貢支那,後生仔又唔使幫班老嘢,老人又唔使再受苦,三贏方案
廢老用選票懲罰自己
冤有頭 債有主
要屌應該屌投贊成通過嘅議員
其實你都無乜民智
民選議會最大黨黨魁做首長然後行行政主導先係正道
黨員內閣主導行政
公務員變返政治中立實施政策
因為最大黨係民選選出可以代表主流民意
唔需要立法會鉗製
香港政府體制依家係有根本性缺憾
你都唔識政治
大把廢老其實有錢,就算醫生話佢得番三個月命又無仔女,都唔會用。

之後同你講佢無錢,好喇,要用錢搵人照顧喇...又怨政府安老院排得耐,怨政府唔好喇,又唔捨得用,寧願係屋企爬、賴屎賴尿都唔肯用錢去住安老院。
你問佢咁你個幾廿萬做乜唔用,佢會話:留番來有需要用

CLs,真是留晒來買棺材咩
其實冇問題,60歲叫自己長者都笑撚死人啦,苗僑偉咁型棍又係長者
下次改到75歲先可以拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞