林鄭:係議員通過收緊領長者綜援年齡,可以全怪我嗎?

264 回覆
353 Like 10 Dislike
我建議特首直接公開邊d仆街議員咁樣刻薄,等d死廢老認清楚要佢地票償
咩姐,下年廢老咪投民建聯,驚閪
唔明連登仔屌乜 明明平時最鐘意屌廢老
成萬億庫房 拎個一兩億出黎已經唔撚洗60升65啦 唔好講廢話啦 mpf垃撚圾去到退仔蝕撚晒你都似
林鄭真係過咗建制派一棟
焦土
樓上話我唔過60歲果條友
其實知唔知社會比左幾多福利D死老野?

市區有好多樓, 成楝都係比老野住

買樓有老野行先, 年中幾多樓比佢地囉左? 後生重有3,40年命反而無樓呀
D老野得番幾年命都比樓佢做乜9?

老野唔番工排公屋快到喊, 我地後生一年比人CHECK幾次, 等足10年都無

生果金呢? 醫療票呢? 大腸鏡呢? 2蚊坐巴士呢?

10萬樣野CUT一樣就發脾氣?!
同社處問人點解1年換6次眼鏡都比人屌有咩分別?!
民建聯成功爭取收緊長者綜援年齡
一切都是因果報應
然後咪又係懵下懵下 俾包米俾枝豉油收買到
要D廢老操勞多五年,身心勞損多,早D死,又win

德政嚟,我支持
邊個講緊廢話?
有錢係身就要派曬佢? 老野本身已經好多福利啦
D錢係賣地出黎, 上面已講, 唔再提
如果你覺得之後十年, 廿年都會有咁多儲備就大錯特錯啦
政府諗野就要長遠, 你諗野就短視, 同D老野一樣, 只睇眼前利益
有包餅比你都叫人做老母
今年囉1億出黎解決左, 咁人口老化人多左咁點呀? 囉左2億出黎呀?
十年後一年囉十億出黎呀? 長遠D啦無知撚
個個老人都係富貴老人咩,富貴老人都唔符合拎你所講個d福利啦 你唔好魚蛋論啦係到 老人拎好多 後生仔無 所以老人都要無 會唔會係要屌鳩政府後生條福利差先岩呢
呢件事就明顯反映民智之低

下下鳩撐撐出禍

明明三權分立係可以鉗制行政嗰part

但係行政司法冇得自己定仲自己拱手相讓俾埋立法呢個最後把關俾大陸, 真係出起咩事上嚟唔好怨人
你幻想出黎既野唔同你講啦 而且1999
香港人核心價值
尾油,尾油,尾油,通過!
借問聲呢個政府諗野有幾長遠呀?1997到2019有咩德政 講黎聽下? 國際地位越黎越低 教育醫療人權乜春都下降 連法治社會都可以收人治
拎還拎
以家受苦既人 正正就係當年投呢班垃圾出黎既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞