IT 討論區(54)班agent狗咁可憐呀,揾唔到人要上連登揾,冇生意比人炒未?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
🏠仔唔洗買,喺天台偷雞起就得,佢拆你🏠咪跳落去囉
人工係一個好深奧嘅學問
同你能力冇太大關係
純睇公司狀況,你老細覺得你值幾多錢
覺得自己值更多,就要自己爭取
好似係
一切都係際遇

你際遇好,齋吹水唔洗揼 code 都有 40K
見你地班友日日上黎吹水都30-50k就知人工同勞力不成正比
你班契弟個個話it辛苦 得個吹字假既
成日做到秒覆
星期六日又走上來9up笑下其他人
我做撚狗仲要得 21K 咁點計先
出面又有人吹IT 煩過西, 咁好做你咪轉黎囉 討論黎托柒咩
IT真係賤過狗, 求其讀個course就話入行
月經post: 想轉行入it, 應該點做
想食SSRI/SSNI但唔想做IT 應該點做
做窮三代it巴打同事隔離部門, 之後間唔中問佢借d黎食
係 SNRI

去青山醫院明心樓排門診,三個星期內會第一次睇你

但見醫生唔好喺𥚃面玩嘢,因為佢有一粒紅色掣一 press,就有食蕉同護士「護送」你上病房
我唔帶藥返工,一日食一粒點解要帶
貨倉佬入行做IT的人版在此
Logistic grad 一樣可以做
唔出奇, 但出面果班係講到唔駛點做野+好高人工=it
唔係睇獸醫門診咩?
果d叫瘋狗症
差唔多,從來香港社會冇當過平民係人
咁你食SSRI都唔洗同人講 wfc
識寫爛曲既平民叫爛民
仲衰過平民
我真係讀左個IT degree先入行架
有it related degree正常都入到行
出面問果班好多都唔係related
香港人最鍾意狗衝架啦
見邊行好景就衝哂入去,然後成地炮灰
之前十大基建civil狗咪係人板lo ,之不過今次換轉IT之嘛
有冇人講吓咩叫it related 邊啲算邊啲唔算
巴打傳授吓秘笈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞