IT 討論區(54)班agent狗咁可憐呀,揾唔到人要上連登揾,冇生意比人炒未?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁連狗唔做嘢都冇計㗎

之前我發 ban 圖都俾連狗 ban 咗成個禮拜

反而 promotion post 冇人 ban
下個po title: IT小狗唔好再賣自己廣告
係咁推班唔適合既人入黎
做自己唔鐘意做既事
賣抗抑鬱藥廣告得唔得
唔可以賣商業廣告
如果有慈善團體派藥 或者你推薦既唔係品牌而係成份 咁應該可以掛
咁有咩可以討論
知你latency又點
利申:做過algo trading

商業機密 唔答
知latency已經可以估到好多野
Btw你做既係咪latency sensitive既algo trading先 唔係咁無計傾...
有品牌 舉報
咁個標題就叫 食住SNRI/SSRI做IT人 每月賺月薪係IFC起屋仔 天天精精神神揼爛曲 慢活生活齊做IT 建設香港科技環境
根本識諗就唔會覺得多啲垃圾係好,上面billyhk都po過,啲tech companies閒閒哋都過百萬年薪請人就知勁人係不停被人搶,Google Facebook Amazon Microsoft都有office喺香港,真係有大班勁人嘅慌佢哋唔會大手請人咩。

從來都係獨食難肥,做大個餅先會有更多機會/出路,會希望多啲垃圾嘅怕且只會係本身就係垃圾嘅
讀純細電, 一係做電子sales, 一係做d 19弱電工
反而大電(electrical)畢業生好多人搶, 好似得poly/hku有得讀
如果你係勁
你過左去us 仲做乜餅
年年us 都有請中國人 同印度佬
其實真係唔洗留係香港做大個餅
一爆搞到質素下降 又漏水又打短樁
一間搞到d system都係咁
civil好似d人話已經爆左
又笑香港人垃圾、又話有料去晒美國,姐係點?明知自己係垃圾然後日日笑自己?睇唔透
it應該唔會難搵工既, quit game既人太多.
我話香港本身已經多垃圾同事
真正有料的已經去哂美國
二樣都係事實
咁有咩問題
有料=去咗美國
留香港=無料

咁你呢?身邊多垃圾同事姐係你都留港姐,既然係咁相煎何太急,話唔定你笑同事垃圾時同事都笑返你垃圾
我又冇講過自己有料
笑咪笑
我都成日上黎笑老闆
自己問心 冇家室負擔 邊個唔想去Santa Monica 有冇料 自己知啦
咪嘈交 每人派一樽SSRI藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞