IT 討論區(54)班agent狗咁可憐呀,揾唔到人要上連登揾,冇生意比人炒未?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
4年以下exp做得過,4-5年exp以上把高薪位等緊你
唔知你做邊行
cpa做個finance manager都係得5皮
vendor manager大把更低既
只係證明你唔熟行情
就算係fi度做
起碼要去到regional head of it先有7 80k
regional head你估好多個咩
入去做2年半剛剛好,點會走唔到,到時大把公司爭住請你
HD就算啦預左比人壓
開名啦
Worldhunt 伏就緊
伏到咁串第一次見
到底依家我係client 定佢係client
Linkedin d agent公司一間都未聽過
有冇人上班=上連登😵😵😵
無前途😂😂😂
Me, 上連登、食 SNRI、執幾行 SQL, HTML
我冇得食 SNRI 😤😤
我打坐時間有涼茶 form 做,你冇😂
臭🐕😒😒😒
worldhunt真係on 9 架
我話唔轉工佢竟然問你仲乜唔轉
莊閒都唔識分
除非agent份野人工極高, 否則都係不了
同埋你簽agent就算做果間係大公司d人都唔會當你係正規職員咁看待
agent secondment人工高多目標價加至少20%先考慮
講下份工d jd黎分析下
agent secondment 個margin深到你唔信啦
之前我公司請條o靚,普通support黎,through jxs一個月都要比6xk,貴撚過個manager
後尾同條o靚熟左八下,原來條友得萬幾銀
中間比人食左點止兩三倍
所以agent secondment真係制唔過,除非好大exposure
這次牛了
進動香港開埠以來最大程度自動化進程
加上中央降準
畢業生看來要破30k 了
朋友做pxxw developer
u grad 半fg得17k咋
真係狗都不屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞