[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (19)

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
褸同褲
巴打入左不少好野
原宿定銀座beams
件褸同褲乜價位,無點睇過rtw d價
T5同benny好似一月尾減價
新pd好唔好用
諗緊
糧頭=糧尾
幾正比我想象中大 去旅行一流

無巴打起東京
住上野
我岩岩上野走過青山
六本木呀

條褲幾抵,折左1k左右

件褸6k 我覺得不過不失

明明想入夏天貨點知都係買冬天野多,又入左件RJ overcoat
凛巴禁早出動嘅

根本只要個topic有包括古著,中意講乜都得
你地最鄙視既潮牌
無論係Supreme,Balenciaga, Off-white
只要係二手其實一樣可以討論
不過部分人以為古著=vintage
你錯唔晒嘅, 你講嗰啲潮牌代表到而家呢個年代嘅衣著, 第時都可以叫古著
但係我覺得古著同始終二手衫有分別, 我唔會叫美之嗰啲做古著
有無配camera cube?搶機方便?
拎機
古著同二手衫一定有分別啦
你唔會話一件上年出但轉左十幾廿次手既衫做"古“著

係外國vintage同second hand都係有分別既
70年代或之前通常先叫vintage, 近d既叫second hand
再舊d例如18xx年既就叫古董antique
咩野錯唔晒
古着=二手衫 係定義黎, 好清楚
我今日買一件supreme即刻賣比你,你就係買左件古着
你覺得有分別係你既問題...

反而vintage先係冇定義
一般係20年以上
咁你會唔會認為古著入面嘅NWT同NOS係二手衫
都唔講古唔古著
topic講a 共識黎
你話topic有某兩個字 所以可以講b
但b係無人想理既
咁有乜為

我見ching成日一出黎就串人
都係個句 有乜為
或者你個concept係岩,但留意返依到買vintage野嘅巴打冇乜幾個會係買完人地件二手sack jacket就叫佢做古著

我係唔鐘意潮牌但亦無否定過佢係現今主流喎
而且我真係唔太見有人影件古著supreme入黎討論
關咩事, 人地外國著barbour好多都係襯普通shirt衫/冷衫+窄牛呢D大眾野
根本就係一件正常外套 不過唔係運動款咁解所以香港先少人著
拆tag着過先係二手,我係咁諗
nwt同nos係古著?唔同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞