香港地,生得醜既女仔仲慘過毒撚

267 回覆
1903 Like 113 Dislike
豬扒都當自己上菜點黎先
又係男人老屈咩?
有冇睇過大陸d化妝片?
d豬閪暗瘡爛面醜女都可以化到成個韓星咁
我就真係唔信有d咩係執唔到

唔要求你醜女化到明星咁, 但要化到見得人就點都得掛
咪係囉,係班豬閪無病呻吟,
明明唔太差都叫晒春咁
慘?邊撚到慘啊睇過
班豬閪根本無料就想做女神,好嘔心
呢位五官輪廓根本中上
貼雙眼皮畫眉拍粉底即翻身

講緊樣衰係兩登女兒級
其實樣都唔係最大問題
如果份人係咁睇唔開,連自己都唔接受自己
個人無自信又思思縮縮咁
人哋就更加難唔label你啦
開一開ig有幾多kol fashion blogger其實都唔係話靚㗎喎,有自信就carry得起㗎啦
香港地好多男人溝豬扒
因為少帽戴比較上係
去一去外國未一樣有人溝
但前提係唔好太肥
有冇參考圖片
最後果幾句,唔係平常咩,未到慘,
只係有人幫叫好咋
都好睇環境,有時身體的親人朋友都縱慣了個個都又讚又捧真係會自信滿滿
相反從小到大比人打擊就好難自信
樣醜波大點睇?
更加有
香港男多女少有幾慘啊
賓賓都食到洋腸啦,
香港女仔會唔會衰過賓賓呀
最多咪同毒撚一樣咁慘 點會慘過毒撚
有咩問題係毒撚同其他女性無 但佢有先?
香港地真係好扭曲....

個外表係點,同佢是否值得你/妳去認識或接觸有咩關係....?

人與人之間嘅交流最重要嘅元素就係「靈魂」,而唔係一副會老會爛嘅皮囊。

難怪宜家啲人嘅感情會咁快就變/破裂,皆因將焦點放咗喺隨時都會變嘅嘢上面,就好似對住一個玩具咁。
大佬呀 你外表唔吸引人 人地點解要主動接觸你?
靈魂既野人人都有 如果玩眾生平等 個個唔睇樣 玩隨機配對 你仲慘啦 幾時隨中你?
反而係呢個睇外表既年代你努力執下 起碼機會贏一堆人先

外表決定一個人會唔會同你係埋一齊 性格決定同你一齊得耐唔耐 呢個先係世界真理 唔好再話睇樣係膚淺果d離地野
Sor,我真係無呢種傾向,睇嚟我真係唔適合做一個香港人。

喺我身邊每一個朋友都係我無啦啦走去撩偈傾果陣識番嚟,完全唔係因為個樣我先去主動去搵佢傾偈,而係我想儘可咁了解身邊嘅人同埋佢哋嘅故事,同每一種人交下手,咪話唔過癮。

況且,我嘅邏輯話俾我聽:外表好同唔好嘅人,都係一個會有病痛、抵抗唔到衰老、無法逃避死亡嘅人,又有啲咩咁高等啊?咪又係脆弱不堪嘅人!憑啲咩有特權啊!?你估你係上帝啊!

最後,我真係喺睇外表識人呢一點上「見識」過唔少。所以「外表」呢樣嘢,其實好弔詭,奉勸你唔好信得太認真。
大佬呀 對住一個人做人世 太醜日對夜對點頂得順
如果百貨應百客,點解小弟正正常常都冇女?
做d多女人既工啦,教師/護士/幼教

呢d工好多老姑婆高層,佢地睇靚女唔順眼,樣貌平庸佢地先唔覺有威脅
因為果d係片
加晒filter,又矇,睇唔出問題
睇到真人就會知太厚粉+鼻側陰影係好核突
個妝只可以for拍攝用
咁我靚仔都冇女啦, 雖然我覺得係眼角高跟性格孤僻問題
老實講句 香港地樣鳩下鳩下嘅女易出pool易過毒撚好多 你樣唔掂咪搵返差唔多樣嘅仔 但男人樣7 無女想so你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞