m記員工走塑走到痴曬線

265 回覆
2172 Like 30 Dislike
係餐廳搖個杯搖到倒瀉
而家麥記真心on9,去過荃灣某間麥記,班前台員工傾計講鄉下話 做乜鳩我係咪返撚左大陸
斜陰 長長尾
最大獲係凍檸茶
荃灣南豐中心間kfc,成班職員20歲收銀,40歲經理,50歲執枱都用純北方支那普通話口音嚟傾計。
幫口屌柒佢啦
麥記員工有正常過咩
要班00後蝗做金拱門 質素有目共睹
如果叫個餐 佢杯野飲無飲管無膠袋 我話唔小心 成杯野車落地 之後加多句:唔洗比多杯啦 反正無飲管 我飲唔到 有無得諗
駛乜搞咁多
問佢拎唔俾既話就屌柒佢叫佢退錢
個阿姐自己應該都係「搞走塑」嘅成員
同比薯條一樣 慳住啲薯條可以分黎一齊食
咪唔小心倒瀉杯野飲再叫佢整過杯比你lo
然後再倒瀉
真係殘廢 一杯野都拎唔到
其實飲嘢係咪一定要飲管
唔主動提供飲管其實都係想鼓勵食客係拎飲管之前可以思考下係咪真係必要
明明係屋企飲嘢都係倒落杯度就埋口
點解出到街一無左飲管就好似世界末日咁?
對於成個post所講嘅垃圾態度staff我同樣覺得反感,但一路掃落去見到好多人都係抱住"你唔俾飲管已經係你錯"嘅心態去評論呢件事,真係咁大影響咩?
閱讀理解零分?
邊有人講「你唔俾飲筒已經係你錯」?
而家屌緊呢幾樣野:
1)m記明明話有需要可以問,但而家問都唔俾,仲要態度惡劣西面寸鳩你

2)本來m記飲筒就係自取,有需要就拎,冇需要就唔拎,從來冇主動派發。而家收起要人開聲問係多此一舉on撚鳩

3)環保撚多鳩餘,明明係垃圾處理問題,又spin到去一刀切要人走晒飲筒,又唔理飲筒原本既存在價值,有人用就鬧鳩人點解一定要飲筒。唔知飲筒有乜用就逼人唔准派又冇替代產品,正屎忽鬼。
緊係叫佢退錢搞鳩佢
你自己爬一爬,有人係話唔俾飲管已經要搞事玩鳩職員,我唔評論搞事係咪真,但已經表達出佢地連走飲管呢單嘢都唔接受

1.我講左態度差我一樣反感,呢樣嘢唔再覆喇

2.無主動派發但有幾多人真係會諗左先拎?就好似其他消耗品一樣,唔理有無俾足唔足夠,總之拎左先實無死

3.我認同環保撚多鳩餘,啲連鎖餐廳都on99,玩走塑但唔嗲唔吊淨係走飲管真係好無謂,我覺得之前星期一唔俾都尚可,但宜家全走真係煩人煩自己

但我只係針對無飲管係咪真係咁大件事作評論,雖然我自己唔用飲管但我唔係環保人士,純粹只係覺得唔需要所以戒左,希望下面啲回覆唔好咁快標籤晒立場跟住淨係開地圖炮
我一路有跟呢個post, 唔覺有你講既野,你quote黎睇下

2. 你妄想症?

你自己google下飲筒有咩用先黎討論
你唔需要唔代表人地唔駛
咁天寒地凍又點解要飲凍飲
不過我認同唔俾袋係on9嘅
係咪馬鞍山
佐敦M記,有個四眼TB又係串撚到叫佢俾飲管都黑口黑面啊,仲要一嘢扔支粗嘅嚟,係咪冇男人屌你,平時就攞支飲管R閪啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞