m記員工走塑走到痴曬線

265 回覆
2172 Like 30 Dislike
前幾日食m記 有個阿姐買3個餐 2個堂食 1個外賣 外賣果杯野飲冇袋冇飲管 個阿姐就好聲好氣問個mk妹拎袋 點知個mk妹屌翻個阿姐唔肯比 吵到經理都出埋黎先肯比 仲係到解釋咩公司要配合環保嘅廢話

個阿姐走左 個mk妹仲繼續屌個阿姐 話咩一杯野飲都拎唔到 係咪殘廢 佢認係我幫佢送上門都得啦

講真走飲管走膠袋唔緊要 但啲員工態度真係好有問題 問佢拎個袋好似殺佢全家咁 明明自己公司都講明有需要可問佢拎 天寒地凍唔通要人冇袋拎住杯野飲翻屋企咩
唔on9都唔會做m 記啦
馬爻五刀
真係好on9
遞個袋好難? 仲有力同人霎氣
不過唔排除佢係憎啲廢中廢老先會咁
上次我拎支飲管 講嘅嘢畀我聽仲多鳩我order 餐字數

根本on撚鳩
無飲管好煩 次次去麥記都要問 有時嬲嬲地拎兩枝

我:唔該 我想要枝飲管
經理:先生⋯為響應環保⋯而家出面無飲管拎了
我:我知 咁比枝飲管我
經理:先生⋯為響應⋯
我:我知 我想要兩枝 唔該
經理:為響應⋯ 然後比左兩枝飲管我

之後經理黑哂面
因為重有好多人排隊拎飲管
廢咖 咁都俾 企硬啦屌
前幾日食m記 有個阿姐買3個餐 2個堂食 1個外賣 外賣果杯野飲冇袋冇飲管 個阿姐就好聲好氣問個mk妹拎袋 點知個mk妹屌翻個阿姐唔肯比 吵到經理都出埋黎先肯比 仲係到解釋咩公司要配合環保嘅廢話

個阿姐走左 個mk妹仲繼續屌個阿姐 話咩一杯野飲都拎唔到 係咪殘廢 佢認係我幫佢送上門都得啦

講真走飲管走膠袋唔緊要 但啲員工態度真係好有問題 問佢拎個袋好似殺佢全家咁 明明自己公司都講明有需要可問佢拎 天寒地凍唔通要人冇袋拎住杯野飲翻屋企咩

我係
其實自由行個 d佢唔比會被人打
正常少少都唔會做M記啦
係myvoice 個app填0分 佢哋要填返幾百份先拉返條數
咁對付佢d員工才work

你咪又係繼續食
死毒撚
光復麥當勞靠你了 人人都咁做 等麥當勞唔敢咁得寸進尺
當初就係星期一冇飲管冇人反抗,佢先敢溫水煮蛙,變到日日都冇飲管
早兩日去食早餐,有杯熱檸水,佢無俾捧我(我知已經轉咗木捧)
我去問佢拎熱飲捧
條友望咗兩望,唔情願地拎起咗支木捧,有啲寸咁講:“得依啲咋喎依家”
我:我夠知啦,咁你都要俾我架,點篤呀

個阿姐講野有鄉音
唔明點解佢地態度要咁差
去PoKa cafe食 又係冇主動俾飲管 但問佢地拎係好有禮貌咁俾你
高招
支那公司質素係咁架啦
仲有人食垃圾架咩?
究竟而家可唔可以主動問佢拎飲管
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞